Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії концертна програма до Дня захисника України

12 жовтня о 19:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться патріотична концертна програма до Дня захисника України та Дня Українського козацтва, свята Покрови – «Є і нам про що згадати», повідомили у філармонії.

Серед виконавців народний артист України Мар’ян Шуневич, LEDIES’trio у складі: Ольга Верхоляк, Іванка Савюк, Іванна Вівчарик, Гурт «19-й клас» та юна виконавиця, лауреат цьогорічного конкурсу «Парад зірок» Анастасія Чубінська.

Щоби показати дотичність історії в контексті не лише фактів, а й мистецтва на сцені прозвучать пісні часів Запорізького війська, пісні часів боротьби Українських Січових Стрільців, Української Повстанської Армії. На рівні з відомими історичними композиціями зі сцени зазвучать пісні сьогодення, які виникли під впливом Майдану та утворення новітньої Української Армії.

За словами Мар'яна Шуневича, дуже важливо проводити такі концерти, оскільки через патріотичні пісні повністю пронизуєшся ситуацією в країні, налаштовуєшся на патріотизм та любов до своєї рідної землі.

«До програми увійшло дуже багато пісень, – каже Мар’ян Шуневич. –  Зокрема, прозвучить відомі твори: «Їдуть у Бережани Січові Стрільці», «Повіяв вітер степовий», «Там за лісом, за лугом» «Балада про мальви» тощо. А Настя Чубінська виконає свою авторську пісню, присвячену захисниками України».

Мар’ян Шуневич додає, концерт поведе слухачів у справжній екскурс, занурюючи в минуле. Адже перед кожним твором на слухачів чекатиме також цікава та пізнавальна розповідь про час та історію створення пісні, що вносить до концерту історичний підтекст.

Схожі мистецька акції – це не просто концертна програма. Це тривожний дзвін, та проте і дзвін гордий. Це спроба торкнутися найбільш болючої струни нашої історії – бо боротьби не буває без крові та сліз.  Проте боротьба за рідне й справжнє ніколи не зникає, ніколи не розчиняється у плині часу. Вона живе в глибинах пам'яті нації й оживає новими й новими мелодіями, які торкають, які хвилюють, які показують що є минуле, та є нинішні реалії. Є ті, хто ставав на боротьбу століття назад. Є ті, хто стає сьогодні. І є ті, які за Україну загинули. Сьогодні. І завжди. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ