Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові покращили сервіс для городян

Недоліки львівських служб виправлятиме «Гаряча лінія міста»

Служба екстреної допомоги отримала нове програмне забезпечення, що значно покращить роботу всіх ЛКП, районних адміністрацій, департаментів міської ради. Відтепер більш ретельно аналізуватимуть роботу міських служб і контроль надання муніципальних львів’янам, а також будуть відслідковувати як вирішуються конкретні проблеми в місті, з якими звертаються мешканці. З метою максимально оптимізувати роботу зі зверненнями мешканців, тепер кожний підрозділ міськвиконкому, відповідно до специфіки своєї роботи, буде напрацьовувати і визначати, якою має бути градація питань щодо термінів їх вирішення, – повідомила прес-служба міського голови.

Завдяки новому програмному забезпеченню, зареєстровані звернення відразу скеровують до виконавця робіт. Особливістю сервісу є те, що сьогодні всі служби міста, які мають необхідність інформувати мешканців про певні події, можуть оперативно розміщувати інформацію на порталі 15-80. Окрім того, зателефонувати на короткий номер 1580 тепер можна не тільки зі стаціонарного телефону, а й з мобільного – безкоштовно для абонентів операторів «Vodafone» і «Лайфселл». Городяни сподіваються, що до цієї безкоштовної послуги незабаром долучать і користувачів інших мобільних операторів, зокрема популярного у місті «Київстар».

А ще у місті суттєво покращив роботу Центрі надання адміністративних послуг, де очікування городян у черзі скоротилось орієнтовно утричі. Можливо, що таку ситуацію створив сезонний фактор – народ копає бараболю і немає часу докучати міському голові.

Терористи РФ розробляють електронну зброю

Від 2010 року на Москві провадять теоретично-практичні дослідження із подальшим виробничим виготовленням електронної зброї – розробляють радіоелектронні боєприпаси, призначені для виведення з ладу техніки супротивника за допомогою потужного НВЧ-імпульсу. Інтенсивність руйнації з допомогою електронної зброї варіюється у залежності від поставлених завдань – від тимчасового виведення систем озброєння і військової техніки супротивника з ладу і аж до її цілковитого знищення основних електронних елементів, плат, блоків і систем озброєння супротивників. Сьогодні можна констатувати, що всі московські напрацювання переведені в площину конкретних дослідно-конструкторських робіт зі створення електромагнітної зброї майбутнього – снарядів, бомб і ракет, оснащених спеціальним вибухово-магнітним генератором.

Компактні комплекти такої зброї Кремль уже завіз на Кубу ймовірно 12 лютого 2016 року, скориставшись інформаційною ширмою –  зустріччю римського понтифіка і руского главпопа в аеропорту Гавани. У середині 2016 року спочатку американські, а потім і канадські дипломати, почали скаржитись на незрозуміле нездужання. А далі в деяких американських дипломатів виявили струс мозку невідомого походження, а один із працівників дипмісії цілком втратив слух. Спецслужби США встановили, що американській та канадські дипломатичні місії на Кубі зазнали серії акустичних атак у діапазоні, які людина не чує.

У відповідь США вислали двох кубинських дипломатів у травні 2017 року. На острові цю висилку назвали безпідставною. Однак у Вашингтоні не виключають, що напад на американських і канадських дипломатів організували представники третьої країни, наприклад Москви, щоби помститись за актикремлівську позицію цих країн.

Вчені, яких опитали американські журналісти, говорять, що це могла бути акустична зброя, яка застосовує ультразвук. Однак проблема її полягає в тому, що така зброя не працює на далекій відстані, а ще їй складно долати перешкоди – вікна, двері тощо. Отож на Кубі могли застосувати інший вид портативної зброї, в якій використовують інфразвук.  Такий звуковий діапазон діє руйнівно  не тільки на органи слуху, а на весь організм, що, власне, й виявили у західних дипломатів.

Кадиров вимагає більшої данини

Лідер  Чечні заявив, що розмір дотацій від Кремля для його вотчини не відповідає реальним потребам, а тому його необхідно збільшити. Чечня, як і ряд інших регіонів СРСР, отримує із московських засік  дотації для поповнення свого бюджету. Так, наприклад, у 2016 році розмір кремлівських асигнувань для Чечні становив 41 мільярд рублів. У 2018 році Кадиров вирішив, що любо йому буде отримувати  55 мільярдів рублів у рік, тобто понад 1 мільярд у тиждень.

Кадиров сказав, що чисельність його підлеглих зростає, тож їм необхідно забезпечити пристойну соціальну сферу – охорону здоров'я, освіту, заняття спортом, соціальний захист, санаторно-курортне оздоровлення, побутову інфраструктуру тощо.

Дмітірій Козак, віце-прем'єр на РФ, під час персональної зустрічі з Кадировим запевнив, що всі побажання кавказького лідера будуть уважно враховані й фінансово забезпечені.

Трамп зробить із Путіна і Кᵒ приуральську голоту

Альона Ларіна, експертка «Ізборського клубу» й авторка книги «Примноження скорботи. Як вижити в епоху війни еліт», повідомила, що Московія впевнено посіла першість у світі за шкалою майнової нерівності.  Експертка зазначила, що за 25 років після розвалу Радянського Союзу, спочатку Єльцин і його банда, а потім правляча чекістська кліка на чолі з Путіним, вивезли за кордон тільки сировини орієнтовно на $5 трильйонів. Окрім того, як мінімум $1,7 трлн вивезли на Захід у вигляді викрадень із державних фінансових потоків.

Альона Ларіна вважає, що сьогодні путінським злодіям загрожує конфіскація всього багатства, накраденого і вивезеного на Захід. Про таку перспективу вона попереджала ще у 2012 році в серії публікацій під назвою «Закони заміського полювання». Уже через рік після цієї публікації західні спецслужби показово розгромили Кіпр, улюблену офшорну гавань путінських клептократів, яка здавалася недоторканною. Потім лиха доля настала для офшорів на Британських Віргінських островах, а далі грянув «Панамагейт».

Проте ці три випадки були тільки «розвідкою боєм», а головна фаза «заміського полювання» на путінську кліку почнеться найближчим часом, найімовірніше після Різдва 2017 року. Вже визначені загоничі, розробляється схема розставлення «номерів», визначаються мисливці, потім привезуть гончих – і почнеться весела забава.

Із початку 2018 року ні банки Швейцарії, ні будь-якої іншої країни не зможуть відмовити у блокуванні підозрілих рахунків та вилучення їхніх коштів, застосовуючи формулювання «недостатнього правового обґрунтування». Крім того, до початку 2018 року будуть прийняті документи, які зобов'яжуть всі банки у світі, які мають кореспондентські рахунки у доларах США, передавати Міністерству фінансів і його підрозділам – а це фінансова розвідка США – дані про всіх кінцевих бенефіціарів усіх компаній, які мають у них доларові рахунки.

Оскільки практично всі банки світу, в тому числі офшорні, провадять розрахунки в доларах і, відповідно, мають кореспондентські рахунки у банках США, то масштабність наслідків цього заходу зрозуміла. Всі компанії світу, а московські першочергово, від нового року тепер уже офіційно опиняться під наглядом фінансової розвідки США і під «ковпаком» у Мюллера – того, який Роберт Сванович. Відповідно для Путіна і Кᵒ настануть сімнадцять, якщо не більше, весняних приголомшливих миттєвостей.

Альянс призупинить роботу Ради Росія-НАТО

Прибалтійські країни, члени НАТО, неодноразово намагались зупинити формат Ради Росія-НАТО. У цьому питанні їх підтримувала і Великобританія. Однак, незважаючи на зазначені зусилля, однак канал натівського зв'язку між Білим Домом і Кремлем працював і далі. Проте незабаром ці контакти таки припинять. Мабуть, однією з основних причин стали військові навчання РФ і Білорусії «Захід-2017».

Напередодні «Заходу-2017»  Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, повідомив, що  Альянс вивчає можливість проведення нового засідання Ради Росія-НАТО після річної перерви. Тоді  в Альянсі розглянуть питання прозорості при організації військових маневрів та можливість подальшої співпраці з РФ в оборонній сфері. Невже Єнс Столтенберг щось знає, чи тільки покладає  сподівання, що восени 2018 року на Москві буде вже  інший головнокомандувач?

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ