Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові школярі навчаються в холодних класах. Садовий пообіцяв на це подивитися

Учора, 26 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Михайло Хміль звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням з’ясувати, чому школярам Львова доводиться навчатися у холодних класах.

Депутат звернув увагу міського голови на те, що у місті неприпустимі випадки зловживання з боку управлінців Львівської міської ради. Мова йде про незаконні «неофіційні» накази. Він пояснив, що директори загально освітніх шкіл Львова почали отримувати вказівки обмежувати тепловий режим у школах. Відтак, у школах не дотримуються офіційно встановлені норми температури, і діти вчиться в холодних класах.

«Відповідно до державних санітарних правил і норм температура у класах повинна становити 18-20 градусів тепла. Проте внаслідок цих незаконних вказівок маємо у школах 8 – 17 градусів. Така температура становить загрозу для здоров’я школярів. Директори шкіл стали заручниками ситуації, бо на них тиснуть з обох сторін. За невиконання вказівок щодо зниження температури вони отримують догани. Водночас державні санітарні інспектори приходить у школи і складають акти про порушення передбачених правил і норм. Відповідальність за це знову ж таки несе директор школи», – розповів Михайло Хміль.

Депутат попросив Садового з’ясувати ситуацію і встановити винуватців. Натомість міський голова попросив перелік шкіл та пообіцяв, що в понеділок, 30 січня, він особисто туди навідається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ