Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові в рік роблять 80 ендоскопічних операцій, але бракує грошей

У Львові за рік роблять близько 80 ендоскопічних операцій. Про це повідомив лікар-хірург, спеціаліст з ендоскопічній хірургії Львівської обласної лікарні «ОХМАДИТ» Андрій Дворакевич.

«З грудня цього року ми почали робити такі операції і в новонароджених. Це надзвичайно важкі операції, що потребують дуже дорого інструментарію», - розповівАндрій Дворакевич. Вже зроблено 40 таких операцій, а за останній тиждень – 4.

Для проведення ендоскопічної хірургії у новонароджених потрібне оснащення, що планують закупити після доброчинного аукціону, який відбудеться 23 травня у рамках LvivFashionWeek. Вартість такого інструментарію – 25 тис. грн.

Довідка.

Ендоскопія – це метод дослідження внутрішніх органів за допомогою оптичних приладів. Ендоскопічна хірургія допомагає уникнути обширних порожнинних операцій при хворобах жовчного міхура, апендициті, видаленні лімфовузлів, пухлин, при усуненні склеротичних патології в судинах, при шунтування у разі ішемічної хвороби серця. На сьогодні це найбільш безпечна, малотравматична, безкровна хірургія, що дає мінімальний відсоток ускладнень у післяопераційний період.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ