Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться круглий стіл «Новітня еміграція: проблеми соціального і національного сирітства»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) за підтримки Фонду «Open Ukraine», проводить перший круглий стіл «Новітня еміграція: проблеми соціального і національного сирітства». Цю акцію проводять з метою привернення уваги суспільства і держави до низки соціально-економічних і морально-етичних проблем, породжених «четвертою хвилею» української еміграції, а також зокрема обговорення проблеми адаптації дітей емігрантів у чужорідне середовище та демографічні проблеми з якими зіткнулося українське суспільство: питання повернення і збереження інтелектуального і творчого ресурсу України.

У рамках круглого столу «Новітня еміграція: проблеми соціального і національного сирітства» відбудеться презентація видання «Діти емігрантів про себе» та мистецьких плакатів «Щедре українське серце – Україні і Світу!», передумовами до яких було проведено конкурс творчої молоді за однойменною назвою «Діти емігрантів про себе», який було організовано МІОКом у межах проекту «Назустріч новій хвилі», який відбувався починаючи з грудня 2007 до травня 2008 року. Обговорення цієї теми також буде проходити у Тернополі, Ужгороді, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Одесі та Києві протягом листопада 2008 – червня 2009 року.

У конкурсі «Діти емігрантів про себе» взяли участь 156 творчих дітей, які мешкають як в Україні (переважно західному регіоні), так і за кордоном – в Італії, Іспанії, Португалії, Болгарії, Російській Федерації. Діти отримали змогу заявити про себе, розповісти про драматичні наслідки заробітчанства для своєї сім’ї, та зокрема особисті переживання з цього приводу. Підсумки Конкурсу, було оголошено на Міжнародному конгресі «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у світовій спільноті» у Львові (18-20 червня 2008 р.), здобули широкий резонанс серед його учасників і спонсорів, зокрема благодійного Фонду «Україна 3000» (голова Наглядової ради Фонду – Катерина Ющенко), Фонду «Open Ukraine» (засновник – Арсеній Яценюк), Катехитично-Педагогічного Інституту Українського Католицького Університету (директор с. Луїза Цюпа).
Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ