Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У суботу Україну відвідає новопризначений глава МЗС Нідерландів

Новопризначений міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Берт Кундерс у суботу, 8 листопада, здійснить робочий візит до України, - Укрінформ.

Про це на брифінгу у вівторок у Києві повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент Укрінформу.

«Заплановано проведення його переговорів з главою МЗС України Павлом Клімкіним. Сторони мають намір обговорити питання подальшого розвитку українсько-нідерландського співробітництва як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій», - зазначив він.

Окремо, за словами дипломата, буде обговорено стан розслідування катастрофи літака Малайзійських авіаліній, що сталася 17 липня.

У цьому зв'язку Перебийніс нагадав, що у відповідності до меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерланди щодо розслідування цієї катастрофи та угоди між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними судами України та Радою безпеки польотів Нідерландів, координацію розслідування було передано нідерландській стороні. До липня цього року Міжнародна місія з репатріації жертв катастрофи проводила роботу в Україні, проте у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації на місці катастрофи місія на деякий час призупинила свою роботу.

Наразі, як повідомив Перебийніс, експертна місія з репатріації тіл загиблих, очолювана Нідерландами, отримала доступ та продовжила свою роботу на місці катастрофи літака.

«Міжнародна місія з репатріації жертв катастрофи співпрацює з урядовою комісією з розслідування причин авіакатастрофи літака Малайзійських авіаліній, місією ОБСЄ в Україні та підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецьку», - зазначив він.

Станом на 31 жовтня, за словами Перебийніса, встановлено особи 289 з 298 загиблих в авіакатастрофі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ