Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Винниках відкриється перша регіональна філія Львівської філармонії

Винниківська міська рада спільно з Львівською обласною філармонією започатковують пілотний проект «Львівська філармонія у Винниках» – створення першої регіональної філармонійної філії. Повідомили у Львівській філармонії.

У Винниках діятимуть дві сцени – «Казкова» у приміщенні Винниківської школи-інтернату і «Камерна» у залі Винниківської школи мистецтв.

Перший концертний сезон розпочнеться у жовтні і триватиме до червня 2017 року. Програма сезону запропонує винниківчанам і мешканцям навколишніх сіл 4 музичних казки-опери для дітей віком від 4 років на Казковій сцені і 4 освітньо-музичних програми на Камерній сцені.

Проект покликаний збагатити дозвілля винниківчан у вільний час, доповнити культурне життя Винник філармонійними проектами, наблизити якісний культурний продукт до мешканців маленьких містечок і сіл, створити традицію відвідування концертів класичної музики у провінції і розширити концерту географію Львівської філармонії. Це децентралізація культури в дії.

Головна відмінність концертних сезонів від виїзних концертів – у регулярності та спланованій афіші концертів на цілий сезон з датами, програмою, залами і вартістю квитків – 20 грн для Казкової сцени і 30 грн для Камерної. Передбачено також абонемент на відвідування усіх концертів сезону.

У планах Львівської обласної філармонії у Винниках задіяти до проекту третю Велику залу для великих концертів.

Концерт – відкриття сезону відбудеться 7 жовтня о 19:00 у конференц-залі Винниківської школи-інтернату за участю соліста Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької Петра Радейка, відомого львівського скрипаля-віртуоза Олександра Божика, Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» та  LEDIES’trio. Ведуча – Лілія Винницька.

Партнерами проекту є Львівськаобласна державна адміністрація, ГО «Золота молодь Винник», Молодіжна рада Винник. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ