Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У засміченому Львові почали ширитись чутки про тиф: влада спростовує

За словами керівника Львівського обласного лабораторного центру Романа Павліва, жодних підстав говорити про поширення тифу на смітнику – немає, і це є абсурдним, адже носіями цього захворювання є люди. Випадків захворювання на черевний тиф і паратифи у місті не реєстровано. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України також зазначають, що захворювання на гострі кишкові інфекції у Львові не перевищують середні багаторічні показники.

Нагадаємо, черевний тиф – гостре інфекційне захворювання, що характеризується циклічним перебігом, тривалим підвищенням температури, загальною інтоксикацією, наявністю збудника в крові хворого (бактеріємією) і виразковим ураженням лімфатичного апарату тонких кишок.

Черевним тифом хворіє тільки людина. Джерелами інфекції є хвора людина, і зараження відбувається тільки через рот при вживанні інфікованої води (водний шлях) або харчових продуктів (харчовий шлях), а також через руки, забруднені частками калу, що містять збудника черевного тифу (контактний шлях).

Індивідуальна профілактика черевного тифу передбачає дотримання особистої гігієни та гігієни харчування, ретельне миття фруктів і овочів, достатню термічну обробку м’ясних продуктів, пастеризацію молока.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ