Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український «Сбербанк» залишиться російським: його купив мільярдер Гуцерієв

Мажоритарним акціонером українського банку «Сбербанк», дочірнього підрозділу російського «Сбербанку» став російський мільярдер Саід Гуцерієв, син Михайла Гуцерієва, власнику компаній «РуссНефть» і «Российский уголь». Про це стало відомо пізно увечері понеділок, 27 березня, з офіційного повідомлення AS Norvik Banka, передає НБН.

«Сьогодні AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Ощадбанку. Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і білоруська компанія, яка йому належить», – йдеться в повідомленні.

Банк збирається зберегти «технологічний рівень банку, створений Сбербанком Росії».

«Наш головний партнер у цьому проекті – Саїд Гуцерієв, який закінчив лондонську Harrow School і Oxford University, працював в одній з найбільших світових компаній Glencore. В даний час Саїд займається прямими інвестиціями в проекти в різних сферах економіки по всьому світу і його бачення перспективи допомогло нам вибрати шлях розвитку для українського проекту», – повідомив голова правління AS Norvik Banka Олівер Брамуэлл.

Сам Саїд Гуцерієв високо оцінив потенціал угоди: «Купується банк має чудову інфраструктуру: в його платформу попереднім власником – Сбербанком РФ – були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідне підґрунтя для розвитку і якісного зростання проекту. Мій досвід підказує, що, прийнявши рішення про участь у ньому, всі учасники консорціуму роблять вельми далекоглядну і вигідну інвестицію, а самому банку це дозволить зробити великий крок вперед і реалізувати багато передові проекти не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах Європи».

Український Ощадбанк – 6-й за величиною банк країни, з активами близько $2,2 млрд і мережею з більш ніж 150 відділень. Послугами банку користується майже 1 млн клієнтів. 

AS Norvik Banka – на 7м місці в Латвії за величиною активів і на першому місці в країні за розміром філіальної мережі. Послугами банку користуються понад 150 тисяч клієнтів.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ