Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" в 2016 році отримала понад 7 мільярдів збитку – аудована звітність

Велика міжнародна консалтингова компанія "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (E&Y) завершила проведення аудиту консолідованої фінансової звітності Публічної акціонерної компанії "Укрзалізниця" за 2016 рік, згідно з яким компанія отримала 7,3 млрд грн збитку за міжнародними стандартами фінансової звітності. Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун на своїй сторінці в мережі Facebook, коментуючи результати аудиту.

«Збиток підприємства за міжнародними стандартами в 7,3 млрд грн зумовлений значним зростанням амортизаційних відрахувань - з 7 млрд грн в 2015 році до майже 18 млрд грн в 2016 році. Тому, це - паперовий збиток, і зумовлений він індексацією вартості основних засобів, а не показник реальних втрат компанії», - пояснив Балчун. 

При цьому, за його словами, аудитори також зазначили, що у порівнянних умовах (стабільність гривні, відсутність зростання амортизаційних витрат) 2015 і 2016 рр. фінансовий результат минулого року був би кращим майже на 11 млрд грн.

Балчун додав, що правління «Укрзалізниці» схвалило проект консолідованої фінансової звітності компанії, яку планується представити на затвердження уряду. Компанія

"Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (E&Y) виграла тендер "Укрзалізниці" на проведення аудиту її консолідованої фінансової звітності за 2016 рік з ціною пропозиції 20,61 млн грн.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ