Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінекології підписали меморандум про електронну системи екологічної інформації

Вчора, 30 березня в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України, департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації та Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина» щодо створення інтегрованої електронної системи екологічної інформації, повідомили в департаменті екології Львівської ОДА.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації  під час підписання Меморандуму представляв керівник департаменту Р.Гречаник.

Створення інтегрованої електронної системи екологічної інформації є винятково важливим кроком в напрямку використання найновіших інформаційних технологій для запровадження електронного врядування у сфері охорони довкілля та створення умов для гарантування права вільного доступу до інформації про стан довкілля.

Розроблена Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина» модель електронної системи екологічної інформації є унікальною не лише для України, але й для Європи, оскільки вона інтегрує найновіші європейські підходи до управління у галузі екології, поєднує різнопланову інформацію про об’єкти впливу на довкілля і створює такі можливості генерування та аналізу екологічної інформації, які не мають аналогів у світі.

Запуск електронної системи екологічної інформації стане важливим кроком у наближенні України до європейського співтовариства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ