Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В опозиції закликають ліквідувати Міндоходів

Створення Міністерства доходів і зборів шляхом об'єднання податкової та митної служб з наділенням нового відомства функцією адміністрування єдиного соціального внеску себе не виправдало.

Таку думку в коментарях ZN.UA висловив народний депутат Павло Розенко (фракція "УДАР").

"З точки зору здорового глузду потрібно зробити крок назад - міністерство ліквідувати і таким чином роз'єднати податкову і митницю. Проте влада на це навряд чи піде, оскільки вона не звикла визнавати свої помилки і виправляти їх", - констатував парламентарій.

За словами Розенка, створення Міндоходів не принесло користі ані для бізнесу, ані для держави. "Більше того, цей монстр тисне на бізнес, стягує податки наперед, а деякі його представники також беруть участь у рейдерських атаках", - зазначив народний депутат.

Окремий акцент Розенко зробив на нелогічності передання функцій адміністрування єдиного соцвнеску від Пенсійного фонду до Міндоходів і необхідність скасування нововведення.

"Незабаром планую зареєструвати законопроект, в якому передбачено повернення до того стану речей, як було. Тобто щоб Пенсійний фонд збирав єдиний соцвнесок. Судячи з розмов з представниками не тільки опозиційних фракцій, але й Партії регіонів та КПУ, не можу виключати, що ця ініціатива знайде необхідні 226 голосів", - резюмував Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ