Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про референдум потрібний, щоб змінити Конституцію та приєднати Україну до Митного союзу, - Яценюк

Закон про референдум потрібний владі для того, щоб через референдум змінити Конституцію та приєднати Україну до Митного союзу. Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів у Харкові у вівторок, 27 листопада. Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

За словами Арсенія Яценюка, закон про всеукраїнський референдум «не має нічого спільного з реальним волевиявленням українців»: «Мета цього закону абсолютно зрозуміла. Через цей закон чинний президент намагається прийняти рішення щодо нової Конституції України», - наголосив він.

«Ми застерігаємо, що таке рішення є неконституційним, незаконним, оскільки будь-які зміни до Конституції потребують голосування у Верховній Раді України», - додав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що, наскільки відомо опозиції, цей закон спрямований також на те, щоб через рішення референдуму приєднати Україну до Митного союзу. Начебто це одне з політичних зобов’язань, цей закон спрямований на те, щоб через рішення референдуму приєднати Україну до Митного союзу. «Начебто це одне з політичних зобов’язань сьогоднішнього президента і влади: щоб якщо опозиція прийде до влади, оскільки приєднання до Митного союзу було проведено через референдум, неможливо було скасувати цю угоду», - наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.

За його словами, опозиція однозначно виступає проти цього закону: «Ніякого референдуму проти волі українського народу і проти української Конституції проведено не буде. Всі рішення будуть прийматися так, як цього вимагає сьогоднішній Основний закон – через парламент».

Він підкреслив, що закон про референдум «голосувався не членами парламенту, а картками»: «50 народних депутатів натиснули 200 з гаком кнопок. Тому це неконституційний закон», - додав він.

«Януковичу не вдасться узаконити своє правління через фальшовані референдуми і фальшований закон, який він сьогодні підписав», - наголосив Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ