Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра – 15-та річниця реєстрації Народного Руху України як політичної партії

«1 лютого виповнюється 15 років з того дня, як Міністерство юстиції зареєструвало Народний Рух України як політичну партію. Однак ми, усі рухівці, не вважаємо цю дату святковою і не буде проводити жодних урочистостей із цього приводу, адже історію Народного Руху України вважаємо від моменту проведення першого з’їзду Руху. Сам НРУ був заснований 9-11 вересня 1989 року, тобто 9 вересня 2009 року Народному Руху України буде 20 років», – про це «Гал-info» розповів голова Львівської Крайової Організації Народного Руху України, народний депутат України 6-ти скликань Ярослав Кендзьор.
Як зазначає Кендзьор, «жодна політична партія не може похвалитися тим, чим може похвалитися Народний Рух України, адже весь громадсько-політичний процес 1988,1989 та 1990-х років на своїх плечах проніс Народний Рух України, спочатку як громадська організація, а вже потім із 1992 року як політична партія. Саме Народний Рух був організатором відновлення новітньої державності України 24 серпня 1991 року, і з того часу ми були в епіцентрі усіх важливих суспільно-політичних подій в Україні. Нашу політичну силу довший час очолював унікальний чоловік та політик В’ячеслав Чорновіл, це ідеал українського народу, саме українського, адже для цієї людини неможливо було ані залякати, ані купити. Я до цього часу не бачу в українській політиці серед лідерів навіть подібної на нього людини», — зазначив Кендзьор.
«Що не вдалося зробити НРУ? На превеликий жаль, Народному Руху Україні не вдалося за 15 років прийти до влади, очолити українську державу. Хоча це політична сила, яка об’єднувала і об’єднує мільйон людей із спільними поглядами. В’ячеслав Чорновіл балотувався на пост Глави держави на президентських виборах, однак не зміг здобути перемогу», — зазначив Кендзьор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ