Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Тимошенко урочиста зустріч з львівськими науковцями. Вхід обмежений

З нагоди 165-річчя Національного університету „Львівська політехніка“ 1 грудня у великій актовій залі першого навчального корпусу відбудеться урочиста академія. На свято до політехніків завітає Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, інші високопосадовці, представники наукових установ, університетів України та з-за кордону, випускники Політехніки різних років. Про це повідомила прес-служба вишу.

«Чим викликана така увага до одного з українських університетів? Пояснення знаходимо в історії та успішному сьогоденні Політехніки. Адже її відкриття у далекому 1844 році було подією, історичну значимість якої важко переоцінити. Називалася вона тоді „Цісарсько-королівська Технічна академія“. Відкрили її під натиском громадськості, з великими труднощами, з опором влади. Але об’єктивні обставини виявилися сильнішими: Галичина ? багатий природними ресурсами край ? потребувала розвитку промисловості та її кадрового забезпечення. Це був один з перших навчальних закладів, які тоді почали відкривати в усій Європі, починаючи з Паризької політехніки. Його створення на 50-60 років випереджувало відкриття аналогічних навчальних закладів у Росії. Заснування Технічної академії у Львові свідчило про те, що Галичина ? невід’ємна частина Європи як у політичному, так і в економічному та промисловому відношеннях.

Багато води спливло з того часу. Мінялися епохи, суспільно-політичні формації, змінювався і навчальний заклад та його назви. Сьогодні Національний університет „Львівська політехніка“ ? це потужний освітньо-науковий центр, один із провідних університетів України та Європи. В цьому році Постановою Кабінету Міністрів України йому надано статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу.

Львівська політехніка є не тільки гордістю й окрасою української науки й освіти, але й визначним громадсько-культурним центром. Тут студентська молодь не лише здобуває ґрунтовні фахові знання, а й формує свою громадянську, національну та державницьку позицію», – йдеться у повідомленні.

Початок святкової академії о 14.00.

Вхід на академію за акредитацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ