Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Збільшення обов’язкового страхового стажу поглибить бідність

Підняття обов’язкового страхового стажу для виходу на пенсію до 15 років призведе до того, що ті покоління українців, які народились в 70-90-их роках, в кращому випадку якщо й зароблять на мінімальну пенсію, то її вистачить лише на кілька років життя. Про це заявив сьогодні голова партії пенсіонерів України Микола Кукурика.

За його словами, стрімко збільшувати стаж є помилковим рішенням влади, наслідком чого стане ще більше зубожіння майбутніх українських пенсіонерів.

«Оптимальним для виходу на пенсію є стаж в 10 років для людей, які народились в 70-их, 80-их та 90-их роках. Нині абсолютна більшість цих громадян просто не встигають напрацювати такий стаж. Як наслідок, вони будуть отримувати або мінімальну пенсію, або зовсім залишаться без неї», - пояснив Микола Кукурика.

«На сьогодні не всі громадяни готові з особистих кишень платити пенсійні внески. Адже купити 15 років стажу буде коштувати 130 тисяч гривень. Проте така сума є не підйомною для абсолютної більшості, зокрема, для тих, котрі, до прикладу, працювали за кордоном», - додав голова.

Важливо нагадати і про те, що по формулі Міністерства соціальної політики, розмір майбутньої пенсії буде напряму залежати від кількості виплачених внесків.

«Сьогодні навіть ті українці, які мають необхідні для стажу роки, будуть мати лише мінімальну пенсію в майбутньому, оскільки вже зараз роблять мінімальні пенсійні внески», - підкреслив голова ППУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ