Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зловмисники придумали новий спосіб шахрайства з платіжними картками

У кіберполіції розкрили новий спосіб шахрайства за допомогою підміни перших цифр номера телефону, - РБК-УКРАЇНА.

Зловмисники зазвичай діють за наступною схемою: використовуючи послугу телекомунікаційних операторів, щодо підміни номера (перших трьох цифр коду оператора), під видом банківської установи поширюють СМС-повідомлення з інформацією про блокування банком платіжної картки. Для вирішення питання про розблокування картки, вони пропонують зателефонувати на зазначені в СМС номери телефонів.

Так звані "співробітники банків" дізнаються інформацію про номер банківської карти, CVV-код, пароль до Інтернет-банкінгу, а також інші дані.

Під час телефонної розмови вони розповідають, що на номер мобільного телефону клієнта буде відправлено смс-повідомлення, за допомогою якого карта буде розблокована. Маючи всю цю інформацію злодії отримують доступ до банківських рахунків потерпілого, звідки знімають всі заощадження, перераховуючи їх на підконтрольні банківські рахунки.

Також співробітники кіберполіції повідомляють, що геолокація більшості номерів телефонів, які використовуються шахраями, знаходиться на тимчасово-окупованій території Донецької і Луганської областей. 

У зв'язку з цим фахівці з Департаменту кіберполіції рекомендують не надавати свої персональні дані, а також номер і термін дії банківської картки, PIN-код CVV2 / CVC2 коди або іншу інформацію щодо себе стороннім особам.

У разі отримання такого СМС-повідомлення поліція радить в першу чергу телефонувати по номеру банківської установи, який зазначений безпосередньо на Вашій карті або номером телефону, вказаним на офіційних сайтах банківських установ.

РБК-УКРАЇНА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ