Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На горі Маківці рубають ліс

На історичній горі Маківка, що на Львівщині, рубають ліс. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Користувач Роман Андрусяк.

«Гора Маківка на Львівщині. Восени минулого року тут був густий ліс і туристична стежка. Зараз нема ні лісу, ні стежки. Вирубка лісу йде повним ходом. Внизу село Головецько. Справа видніється сільська церква. Всі про це знають. Такого не дозволяли собі жодні окупанти!!!», - пише він.

Додамо, що у 2015 році минає 100 років з часу перемоги Українських Січових Стрільців над Російською імперською армією на горі Маківка. Указом президента з цієї нагоди будуть проведені урочистості на державному рівні. Зокрема, на 3 травня заплановане масове сходження на гору Маківку та театралізоване військово-історичне дійство.

Довідка.

Бої за гору Маківку проходили під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ.

Від грудня 1914 р. Українські Січові Стрільці виконували розвідницьку службу в Карпатських Бескидах.

Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. Австрійські частини відступали під натиском російських військ, які зайняли половину гори. Українські Січові Стрільці вистояли під натиском російських військ та зуміли втримати позиції.

У 1920-х роках члени Української Військової Організації, а згодом ОУН започаткували встановлення хрестів полеглим за волю України поблизу центральної вершини Маківки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ