Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Турботлива львівська міліція зірвала першотравневий «махач» в центрі міста

Учасники Соціального маршу у Львові не змогли провести заплановану раніше ходу центром міста. Ще на початку акції представників Автономного опору, які і були його організаторами, взяли в кільце міліціонери. Так у кільці вони і простояли деякий час, провівши замість маршу імпровізований мітинг , повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Активісти підвезли до пам’ятник Чорноволу апаратуру, яка стояла біля пам’ятника Франкові, що був кінцевою точкою маршу. Вони озвучили свої вимоги до влади, як то соціальна справедливість і недопущення приватизації держпідприємств, і розійшлися.

"Наша акція була анонсована іще на початку квітня. Натомість правий сектор лише зараз подав заявку на проведення акції. Нехай кожен сам робить висновок, для чого вони це зробили, хто є провокатором", - розповіла Ярина Волошин, активіст Автономного опору.

Після завершення акції міліція, аби не допустити сутичок, провела активістів аж до трамвайної зупинки.

Активісти Правого сектора, які також отримали від суду дозвіл на проведення акції біля пам`ятника Вячеславу Чорноволу, теж стояли, оточені кільцем міліції. Після того, як пішли «автономи», Правий сектор назвав це своєю перемогою, після чого також залишив місце акції.

Працівники міліції пояснили журналістам, що обидва заходи були законні, тому вони не мали права їх розігнати чи відмовити комусь у проведенні.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 1 травня, Адміністративний суд Львівської області дозволив проведення акції одночасно в одному місці Правому сектору і Автономному опору. Ще не старті Соціального маршу, який мав провести АО, обидві групи учасників розділили кордонами міліції, аби не допустити сутичок.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ