Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Автономний опір» розповів подробиці нападу праворадикалів на спорткомплекс «Цитадель»

1/2
Активісти «Автономного опору» розповіли подробиці нападу представників праворадикальних організацій на спортивний комплекс «Цитадель», що стався 6 листопада. Про це розповіли самі активісти під час прес-конференції в АІА «Гал-Інфо».

За словами активістів, після рішення суду про заборону проведення «Маршу волі» активісти відмовились від наміру провести масовий захід. Втім, на місці проведення, біля пам’ятника Шептицькому своє віче провели представники праворадикальних організацій Після віче близько 100 осіб попрямували до спорткомплексу «Цитадель», де вчинили погроми.

«Бездіяльність поліції призвела до вчорашніх подій, адже, знаючи про наміри «Правого сектору», цивільного корпусу «АЗОВ» та С14, правоохоронці нічого не зробили, аби уникнути можливих заворушень. Під час нападу на спорткомплекс туди приїхали 10-ть екіпажів поліції. Втім, жодного з нападників не було затримано», - розповіла Ярина Волошин, активіст «Автономного опору».

Також вона зазначила, що праворадикальні організації протягом усіх судових засідань відверто декларували свої наміри. «Я не знаю, проти чого була провокація, чи проти Львова, чи проти нас. Але вони відверто декларували намір організувати сутички», - наголосила Ярина Волошин.

Зазначимо, в коментарі виданню "Львівський портал" керівник "Правий сектор Львівщина" Тарас Хамер заперечив причетність його підопічних до подій поруч спорткомплексу "Цитадель". "Учора в рамках заявку, яку я подав до міськради, ми провели віче біля пам’ятника Андрею Шептицькому. Було десь 400 людей, все пройшло мирно. Своїх людей я після віче повідправляв по домівках і у своїх справах. Пізніше я дізнався про сутички біля «Цитаделі». Своїх людей я туди не відправляв – їх там не було…Те, що там потім собі хтось захотів кудись піти і щось зробити – це вже була, напевно, поодинока ініціатива окремих людей. Ні керівництво «Азову», ні я не давали вказівки іти і трощити щось", - зазначив він.

Втім відповідальні за напад взяли на себе представники праворадикальної організації "С14", про що вони написали у себе на сторінці в мережі Facebook. "Націоналісти прийшли побалакати за джерела фінансування комуністів Львова. Думали помалювати щось на стінах, а почалася справжня гулянка! Правда, куля, видно, з г..мна зроблена, як і львівські анархо-комуністи. Тому шкоди ніякої, але було весело. Правда, празник припинили десяток патрульок, бо поруч РУВС. Загалом декілька осіб з С14 їздило по культурно-просвітницьких справах та перемовинах у Львів. Але звичайно не могли пропустити і народне гуляння", - йдеться у їх повідомленні.

Нагадаємо, 6 листопада, відбулись сутички між представниками "Правого сектору" та активістами ліворадикального "Автономного опору". У сутичках на вул. Залізничній біля клубу "Цитадель" взяли участь близько 200 осіб з обох боків, було застосовано димові шашки і петарди.

"Активісти "Автономного опору" мали намір провести 6 листопада вуличний марш на честь Нестора Махна, однак, напередодні суд заборонив проведення такого маршу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ