Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські росіяни образилися на ролик «Інтера» до Дня Незалежності

Поява в українському телеефірі соціального ролика до Дня незалежності України ображає національну гідність російськомовного населення України. Про це сьогодні заявив голова громадського руху «За єдину Русь» Володимир Тюнін, передає РІА Новини.

Ролики до Дня незалежності України виходять в ефір на телеканалі «Інтер» з 10 серпня.

Всього знято 14 роликів - за кількістю народностей, що населяють Україну. У них люди різних національностей зізнаються в любові до країни, після чого співають гімн України 14 мовами.

Авторами сценарію роликів є Марк і Ганна Гресь.

Однак ролик «Україна - Батьківщина для 8,4 млн українських росіян» викликав обурення у російськомовного населення.

«Євреї показані в школі, вірмени - за роботою, грузини - на танцювальних підмостках, а цигани - в полі, з гітарою, у всіх одухотворені, розумні обличчя і грамотна мова. А росіяни навпаки - головний герой спить на вулиці, прокидається, чухає низ живота, сам зарослий, у тільняшці й морському кашкеті, встає, йому підносять розсіл. А потім з’являється компанія з гармошкою. Гармоніст в якихось шортах, босоніж, неголений і обличчя в усіх, м’яко кажучи, не надихає», - сказав Тюнін.

Громадські організації Севастополя підготували лист президенту Віктору Януковичу з вимогою припинити трансляцію подібних роликів на телеканалі «Інтер» і почати розслідування за фактом публічної образи національної гідності російськомовної частини України.

Раніше повідомлялося, що гімн України перевели на 14 мов світу - російську, білоруську, ідиш, вірменську, грузинську і на мову рома (циган). Кліпи з гімном створив телеканал «Інтер».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ