Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVчег: екуменічне звернення львівських священників та благодійників

Священнослужителі та благодійники закликають лікарів-терапевтів, бізнесменів та меценатів до спільного протистояння коронавірусній інфекції.

  • Отець Микола Біляк, голова комісії охорони здоров'я та душпастерства Львівської єпархії ПЦУ:

«Кожна добра справа починалась із благословення і молитви. Церква, галузь охорона здоров’я та суспільство завжди йшли разом. Тому 29 березня архіреї усіх конфекцій міста Львова та за участі громадський і благодійних організацій підписали спільний меморандум про  співпрацю та створили на Львівщині «Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги», який запроваджує благодійну програму «COVчег».

Духовенство Львівської області закликає всіх лікарів до спільного протистояння коронавірусній інфекції».

COVчег: митрополит ПЦУ Димитрій Рудюк закликав львів'ян дослухатись до порад медиків

Фото Олена Ляхович

  • Отець Андрій Логін, директор благодійного фонду "Шпиталь ім. Андрея Шептицького" Львівської Архієпархії УГКЦ:

«Благодійна програма «COVчег» виникла з благословення високопреосвященного митрополита Львівського кир. Ігоря. У такі важкі часи ця ініціатива об’єднала довкола себе численні християнські конфесії, громадські та благодійні організації Львова.

Найперше «COVчег» – це відповідь християнських спільнот на те, як  можемо спільними зусиллями допомогти тим людям, які найбільше потребують нашої допомоги. Зокрема це люди, яким поза 60 років, які теж мають певні потреби, проте перебування яких поза домом наражає їх на серйозну небезпеку. Їх необхідно забезпечити теплим харчуванням, медичним супроводом, можливо, психологічною та духовною допомогою.

Це і наші громадяни, які повернулись із-за кордонну і у зв’язку з цим переживають через інфікування. Водночас особливу увагу варто приділити нашим лікарям, які безпосередньо контактують з інфікованими.

Саме об’єднавши свої зусилля ми зможемо подбати про цих людей, допомогти їм відчути впевненість у завтрашньому дні, турботу та християнську любов. Отож, закликаю усіх людей доброї волі – відгукнутися на наш заклик  - об’єднавшись, допомагати тим, хто посеред нас. Милосердя змінює світ! Тому будьмо усі разом чуйними до кожної людини».

Фото Олена Ляхович

Коронавірус навів багато ляку, — митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк про COVчег

  • Депутат Львівської міської ради, ГО «Клуб Української Греко-Католицької інтелігенції» Роман Грицевич

«Клуб Української Греко-Католицької інтелігенції також долучився до Екуменічного комітету медичної та соціальної допомоги. Хочу наголосити на тому, що буде також надаватимемо допомога і тим пацієнтам, які не встигли підписати декларації з сімейними лікарями.

Ми закликаємо усіх бізнесменів та меценатів долучатись до цього проекту заради розвитку благодійна програми «COVчег», аби ми мали змогу якісно та вчасно давати медичну допомогу мешканцям Львівщини».

Фото Олена Ляхович

  • Отець Хенрик-Пьотр Блащик, синкел у справах гуманітарної допомоги вірмен католиків у Східній Європі:

«Дорогі львів’яни, вірмени, які проживали століттями і живуть у Львові та околицях! Хочу бути з вами у ці важкі дні».

Фото Олена Ляхович

  • Голова БО «Мальтійська служба допомоги» у Львові Богдан Цюваник:

«Вже майже 30 років благодійні кухні «Мальтійської служба допомоги» щодня організовують харчування для 150-х людей, що опинились у біді. Звичайно, що ми не можемо стояти осторонь і в цій ситуації.

Тож, ми взяли на себе обов’язок упродовж двох місяців забезпечувати продуктовими пакунками 130 людей. Переважно, це люди зони ризику – похилого віку. Ми це врахували та організували передачу продуктів без особистого контакту та згідно з усіма санітарними нормами. Долучайтеся і ви до доброї справи».

Фото Олена Ляхович

  • Отець Владислав Бішко, директор реколекційного центру «Дім паломника» РКЦ:

«Римо-католицька церква та особисто митрополит Мечислав Мокшицький підтримує та благословляє повстання комітету Екуменічної єдності. Це дуже  добре, що ми змогли об’єднатись довкола такої загрози, якою є епідемія коронавірусу.

Закликаємо небайдужих людей нести людям оптимізм, радість та надію у те, що разом переможемо цю недугу».

Фото Олена Ляхович

  • Президент благодійного фонду  «Медична місія» Ігор Верецький:

«Благодійний фонд  «Медична місія» вважав за свій святий обов’язок долучитись до екуменічного благодійного проекту. Ми  віримо у силу єдності. Тож, зі своєї сторони готові долучитись до реалізації задумів програми «COVчег». І до цього закликаємо і всіх Вас».

Фото Олена Ляхович

Довідка Гал-інфо. 29 березня священнослужителі всіх конфесій за участі громадських організацій підписали меморандум про співпрацю та створили "Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги", який запроваджує благодійну програму "COVчег".

З благословення Високопреосвященнішого Макарія, Митрополита Львівського ПЦУ, Високопреосвященнішого Димитрія, Митрополита Львівського і Сокальського ПЦУ, Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Кир Ігоря, Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького, Високопреосвященного Архиєпископа Рафаеля Мінасяна, глави Вірмено-Католицького Ординаріату Вірменії, Грузії, Росії, України, та Східної Європи, низка організацій, а саме: Комісія у справах охорони здоров’я та душпастирства Львівської єпархії Української православної церкви, БФ «Шпиталь ім. Митрополита Андрея Шептицького Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ», Реколекційний центр Дім паломника РКЦ, БО «Мальтійська служба допомоги у Львові», ГО «Клуб української греко-католицької інтелігенції», Синкел у справах гуманітарної допомоги Ординаріату вірмен-католиків та БФ «Медична Місія» створили спільний проєкт «Ковчег Допомоги». Мета проєкту -- проведення медико-соціальних, психологічних протиепідеміологічних заходів, які сприяють максимальному дотриманню умов карантину/самоізоляції для категорій людей, які належать до груп ризику, та підтримка медичного персоналу, який працює з інфікованими коронавірусною інфекцією.

Фото Олена Ляхович

Фото Олена Ляхович
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ