Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Intellias та ЛНУ ім. І. Франка підписали Меморандум про співпрацю

Глобальна IT компанія Intellias і один з найпрестижніших вищих навчальних закладів України Львівський національний університет ім. І. Франка підписали Меморандум про довгострокову співпрацю.

В межах цього партнерства Intellias створить на базі однієї з аудиторій Львівського університету інноваційну освітню лабораторію IntelliMapLab. 

Розвиток молодих талантів - важлива складова роботи компанії Intellias. Cпільні з Львівським національним університетом ім. І.Франка освітні проєкти, нададуть його студентам додаткові можливості для навчання та професійного розвитку. Відповідно до закріплених у Меморандумі домовленостей на базі однієї з аудиторій ЛНУ ім. І. Франка буде створена практична інженерна лабораторія IntelliMapLab. Це інноваційний освітній простір, де студенти Університету, за менторства експертів Intellias, будуть дізнаватися про сучасні технології з розробки навігаційних мап, а також реалізовуватимуть різноманітні практичні проєкти. 

“Для нас велика честь співпрацювати з Львівським університетом. Завдяки лабораторії IntelliMapLab cтуденти Університету отримають доступ до передових технологій та знань зі створення навігаційних систем, що є сьогодні одним з найбільш перспективних технологічних напрямів в автомобільній галузі. Навчання та постійний професійний розвиток - одна з головних цінностей Intellias. Ми завжди відкриті до підтримки освітніх ініціатив та реалізуємо успішні проєкти з університетами в різних куточках світу. І дуже символічно, що саме зараз, у складний для нашої країни час, ми започатковуємо нове партнерство в Україні, у рідному для Intellias місті Львів”, - говорить Віталій Седлер, СЕО та співзасновник Intellias.   

“На фронтоні головного корпусу нашого університету є гасло: «Patriae decori civibus educandis» або «Освічені громадяни – окраса Батьківщини». І наш колектив щодня наполегливо працює аби реалізувати цю ідею. А однією з головних наших цілей є досягнення найвищих стандартів наукових досліджень та впровадження передових освітніх практик.  І якраз співпраця з роботодавцями є важливим аспектом задля якісної освіти, необхідної для успішної кар'єри наших студентів”, - зазначив Володимир Мельник, ректор ЛНУ імені І. Франка, професор. 

Створення IntelliMapLab саме на базі Львівського національного університету ім. Івана Франка зовсім не випадкове, адже Intellias та ЛНУ вже мають досвід успішної співпраці. Експерти компанії проводили серію воркшопів на тему IoT, хмарних сервісів AWS, iOS та Golang в межах літньої та зимової IT шкіл для молоді від Львівського національного університету. Крім того, саме тут, свого часу, навчались співзасновники компанії Віталій Седлер та Михайло Пузраков.  

В межах реалізації програми Growth Mindset, ціль якої – створити підґрунтя для розвитку спеціалістів та спеціалісток Intellias та допомогти студентам технічних спеціальностей і розробникам-початківцям зростати в професії, компанія постійно реалізує різноманітні освітні ініціативи. Зокрема вже кілька років поспіль в Intellias діє проєкт IntelliStart, що передбачає безкоштовні курси з актуальних ІТ спеціальностей, онлайн і офлайн мітапи.  

В 2022-2023 роках компанія успішно реалізувала програму Junior Stream з особливим фокусом уваги на вивченні Java та додатковим вивченням Scala. Завдяки якій 10 майбутніх майбутніх професіоналів, що пройшли конкурсний відбір, удосконалили свої практичні навички і дізналися про спеціалізовані технології в automotive індустрії. Також вони пройшли стажування під менторством досвідчених інженерів та інженерок Intellias. Сьогодні всі ці джуніор спеціалісти та спеціалістки працюють на реальних проєктах компанії, посилюють наші команди та допомагають реалізувати амбіційні задачі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ