Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Казка львівської письменниці увійшла до збірки, виданої в Угорщині

Казка львівської письменниці Лесі Кічури увійшла до збірки, виданої в Угорщині.
Фото з презентації - Олени Ляхович.

Леся Кічура відома на Львівщині казкарка, яка активно проводить авторські зустрічі з дітьми у рамках свого книжково-соціального проєкту «Добрі мамині казки», котрий нещодавно, 14 лютого – в Міжнародний день дарування книг – відсвяткував свою 3-тю річницю від заснування.

За цей час казкарці вдалося видати у світ 5 авторських збірок казок. З них 3 також вийшли у шрифті Брайля в рамках співпраці з Ресурсним центром НУ «Львівська політехніка» (директор Оксана Потимко). Увесь наклад брайлівських книг ще минулого року було безкоштовно передано до спеціалізованих закладів України для користування особливої малечі.

Зараз авторка працює над озвучення книги «Музей іграшок», її також видадуть у Брайлі.

Окрім того письменниця творить казкопригоди до нової збірки, уже 6-ї на своєму рахунку. Ця книга запланована на вересень 2020 року.

Днями отримала ще одну приємну несподіванку – стала лауреатом І Міжнародного літературного конкурсу «Дитяча українська казка ХХІ століття», започаткованого Самоврядуванням українців Уйбуди м. Будапешт (Угорщина).

Співорганізаторами проекту виступили: Національна спілка письменників України, Кабінет молодого автора НСПУ та «Творча лабораторія» кафедри менеджменту шоу-бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв.

Участь у конкурсі брали автори різних вікових категорій з 5-ти країн: України, Угорщини, Польщі, Хорватії та США.

В рамках проєкту була видана збірка «Казковий дивосвіт. Дитяча українська казка XXI століття».

До книги увійшла казка Лесі Кічури з її дебютної збірки «Добрі мамині казки» – «Ображена гумка».

Сама авторка дуже зраділа цій перемозі: «Казки я пишу понад 15 років. І конкурсів за ці роки, куди я надсилала свої твори насправді було дуже багато. Тож дуже радію цьому міжнародному проєкту у своєму творчому доробку! Переконана, попереду у мене ще багато цікавих перемог та номінацій», – розповіла казкарка.

Проєкт «Добрі мамині казки» у цифрах:

Заснований 14 лютого 2017 р. в Міжнародний день дарування книг.

Дебютна збірка «Добрі мамині казки» вийшла у світ – 1 червня 2017 р. в Міжнародний день захисту дітей. Наклад поновлювали тричі, тож він сягнув 6000 примірників.

В січні 2018 р. – презентована новорічно-святкова збірка «Магія Різдва».

Восени 2018 р. читачам була презентована збірка «Мандри», а навесні 2019 – «Улюблені».

З осені 2019 р. досі – авторка проводить активні читання в рамках промотуру найновішої збірки «Музей іграшок».

Упродовж 3-х років у рамках проєкту близько 6000 книг подаровано школам, бібліотекам, дитячим центрам та малечі з багатодітних сімей.

Казки авторки присутні в: Іспанії, Італії, Америці, Великобританії, Франції, Ізраїлі, Німеччині, Польщі, Новій Зеландії.

3 збірки видано шрифтом Брайля з тактильними кольоровими малюнками, які можна «оглянути» на дотик, вони також мають аудіоверсію в новому поданні – через QR-код. Тексти начитані голосом автора. Зараз готується 4 книга.

На осінь 2020 р. запланована 6-та авторська збірка казок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ