Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Казки письменниці зі Львова читатимуть у Японії

1/3

Про далеку мандрівку своїх казок казкарка Леся Кічура повідомила у соцмережах: «Нарешті мої казки дісталися до ЯПОНІЇ! Їх читатимуть малечі в Українській біблітеці в Токіо». Я гадала, що після мандрівки моїх книг до Антарктиди, їм хіба що летіти в космос, але вони дісталися до Японії! Авторка розповіла, що посилка зі Львова до Токіо дісталася лише за 12 днів!

Уже зараз ініціаторка Української бібліотеки анонсувала перші зустрічі та читання-малювання за її книгами. Для творчості письменниця також надіслала роздруківки малюнків зі своїх книжок, щоб кожна дитина, яка прийде на цю зустріч мала змогу розфарбувати казкових героїв. До того ж переслала також відео за казками і днями підготує відеозвернення до своїх маленьких читачів у Японії.

Ідея зорганізувати бібліотеку для українців належить неймовірній Дарії Муракамі. Вона переїхала до Японії ще 2014 року, після окупації Донецька. Думка про книгозбірню виникла, коли багато українців з дітками приїхали до Японії. Дарія зрозуміла, що задля збереження мови в малюків книги та зустрічі пасуватимуть щонайкраще».

Зараз бібліотека має близько сотню читачів з різних префектур (Осака,Нагано,Аічі, Щідзуока) Дарія відправляє книги поштою по запиту. Зараз у бібліотеці налічується понад 450 книг для дітей і дорослих. В асортименті нонфікшн, психологічні книги, підручники, словники, художня та дитяча література.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ