Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після лікування і реабілітації продовжують службу

Після лікування і реабілітації продовжують службу: хто служить у Першому відділі Львівського РТЦК та СП м. Городок.

Один із найпоширеніших міфів про ТЦК – там служать тільки ті, хто відкупилися від служби в бойових підрозділах. Цю неправду поширюють з кількох причин: через незнання, щоб умисно шкодити й зривати мобілізаційний процес.

Насправді сьогодні левову частку військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Львівщини складають військовослужбовці, які брали участь у бойових діях. Отримавши різного роду поранення, часто вони не можуть продовжувати службу на передовій. Тож після реабілітації їх переводять з бойових бригад на службу в ТЦК та СП.

Добрим прикладом, який розбиває міф про ТЦК, як осередок тих, хто відкупився від служби в бойових підрозділах, є Перший відділ Львівського РТЦК та СП міста Городок. Більшість його військовослужбовців мають досвід бойових дій, отримали поранення на фронті. Ще недавно вони слухали свист куль і втрачали побратимів. 

ГОРБАЧЕВСЬКИЙ Тарас – в серпні 2014 року пішов добровольцем боронити країну. Розпочав службу в селі Мирна Долина, Лисичанського району, Луганської області. З 24 лютого 2022 року воював  під Попасною. В квітні 2022 року отримав вогнепальне кульове поранення. Далі за заключенням ВЛК – обмежено придатний. Після тривалої реабілітації у квітні 2023 року продовжує службу командиром відділення охорони взводу охорони роти охорони Першого відділу Львівського РТЦК та СП. 

ВАСИЛИШИН Володимир – почав службу після повномаштабного вторгнення росії в Україну. Брав участь у визволенні Харкова. В боях у селі Ковалівка Луганської області отримав важку черепно-мозкову травму. По стану здоров’я сьогодні несе службу у Першому відділі Львівського РТЦК та СП.

ОКРЕПКИЙ Андрій – мобілізований у березні 2022 року. З травня 2022 року – на службі в 24 ОМБр. У липні 2023 року, займаючи позиції в селі Спірне, Бахмутського району, Донецької області, в результаті артилерійського обстрілу отримав мінно-вибухову травму. Згідно класифікації тяжкості отриманих травм прийнятий на військову службу у Перший відділ Львівського РТЦК та СП.

ГИЖИЙ Орест – у травні 2022 року добровольцем влився у лави ЗСУ. Проходив службу в 115 ОМБ. Перше поранення отримав під Лисичанськом. Друге – в Опитному біля донецького аеропорту. Рішенням ВЛК був визнаний обмежено придатний до військової служби. Отримав статус інваліда війни третьої групи. Після цього переведений в Перший відділ Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, для подальшого проходження служби.

Хлопці, які служать у Першому відділі РТЦК та СП міста Городок, можуть багато розповісти про життя в окопах, запеклі бої і втрати побратимів. Інколи саме таким військовослужбовцям на вулиці кричать про те, чому вони не на передовій, погрожують розплатою і провокують конфлікт.

Служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ