Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Топ-10 атмосферних фільмів для листопадових вечорів

Осінніх днів стає дедалі менше, а комусь ще досі не вдалось насолодитись теплими сімейними кінопереглядами.

Фото: Depositphotos

Тож Гал-інфо підготувало для вас підбірку фільмів, що внесуть частинку затишної атмосфери в холодний осінній вечір. 

Гаррі Поттер і Келих Вогню | Harry Potter and the Goblet of Fire 

Думаю не варто що-небудь пояснювати, коли мова йде про легендарну кінофраншизу Джоан Роулінг, яка заполонила серця мільйонів дітей та дорослих. Цього року виповняється 20 років з дня виходу першого фільму Гаррі Поттера, тому хіба це не привід іще раз провести вечір у світі магії?

У цьому фільмі глядачу розповідають про легендарну подію: турнір трьох чарівників, який проходить під час четвертого курсу у Гоґвортсі. У ньому беруть участь три школи, з трьома «чемпіонами», які представляють кожну школу у смертельних завданнях. 

Келих вогню вибирає Флер Делакур, Віктора Крама та Седрика Діґорі, щоб конкурувати один з одним. Однак, цікаво те, що ім'я Гаррі також випадає з келиха, що робить його четвертим чемпіоном, якому теж прийдеться боротися. 

Дощовий день у Нью-Йорку | A Rainy Day in New York

Фільм 2019 року, присвячений улюбленому місту режисера - Нью-Йорку, про роздуми і випадкові зустрічі, де кожен кадр нагадує затишну атмосферу старих фільмів. Родзинкою став особливий акцент на дощі, що супроводжує героїв протягом усього дня і ще краще дає змогу відчути особливість міста.

В центрі уваги двоє головних героїв: молодий інтелектуал Гетсбі та його університетська подруга - амбіційна починаюча журналістка Ешлі з Арізони. Місцеве видання відправляє її до Нью-Йорку на інтерв’ю з геніальним режисером. Пара вирішує поїхати разом, адже Гетсбі хоче показати рідний Манхеттен з його меланхолічною атмосферою. Однак все йде не по плану і Ешлі затримується набагато довше. Гетсбі вирішує за цей час побродити по рідних вуличках, зустрічаючи старих друзів і дивним чином знайшовши людину, яка 

Ролі зіграли актор Тімоті Шаламе та співачка Селена Гомес. 

Фантастичні звірі | Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ще одна стрічка, яка пов’язана з кіновсесвітом хлопчика, що вижив - Гаррі Поттера. Спін-офф про події, які сталися в 1926 році, за 65 років до початку основної саги. 

У цей час над чаклунським світом нависла небачена загроза - могутній темний маг Гріндевальд тероризує магічну спільноту. 

Експерт по магічних тваринах Ньют Скамандер прибуває до Нью-Йорка з валізою, щоб потім відправитись в Аризону. Однак чемоданчик не простий - в ньому якраз і заховані чарівні істоти. І не тільки тваринки, але і їх життєві стихії. За деяких обставин тварини втекли, попутно розламавши деякі стіни... Водночас за містером Таємницею, саме так ще називають головного героя, ганяється Магічного Конгресу США. Чи вдасться герою уникнути покарання та що буде якщо залізти в "фантастичний" чемодан?

В 2018 році вийшов другий фільм “Фантастичні звірі: Злочини Гріндевальда”, що трішки більше розповідає про життя самого Гріндевальда.

Прем’єру третього фільму фантастичних звірів планують вже в 2022 році. 

Головну роль Ньюта Скамандера зіграв британський актор Едді Редмейн, що став володарем Оскара та Золотого глобуса в 2015 році за найкращу чоловічу роль. 

Книжковий магазин | The Bookshop

Події  художнього фільму«Книгарня» відбуваються наприкінці 50-х років у Великій Британії. У прибережному англійському містечку молода вдова Флоренс знаходить чудовий особняк, у якому вирішує відкрити книгарню, адже любить проводити час за читанням книг, вдихаючи запах сторінок. 

Проте місцеві жителі-консерватори не схвалюють відкриття книгарні, в якій знаходяться книги радикальної літератури, як, наприклад, «Лоліта» Набокова. Підтримку героїня отримує лише від чоловіка, на ім'я Едмунд, який вважає за краще вести відокремлений спосіб життя після смерті дружини. 

Дім дивних дітей | Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 

Екранізація світового бестселера «Будинок дивних дітей Міс Перегрін» про 16-річного хлопця Джейкоба, який з ранніх років зачаровано слухав дивовижні історії про притулок дітей з надздібностями та різні чудовиська від дідуся. Як казав чоловік, він виріс у цьому притулку, тому знає, що він існує. 

Джейкоб вирушає на пошуки таємничого острова, щоб знайти будинок, а в ньому й відповіді на всі запитання. Так і почалась найнезабутніша пригода в житті Джейкоба, адже йому вдалося знайти острів і той самий притулок де він познайомиться з дуже незвичайними дітьми, а також керівницею притулку Міс Перегрін.

Маленькі жінки | Little Women

Стрічка знята за мотивами однойменного роману американської письменниці Луїзи Мей Олкотт. Події фільму відбуваються за часів Громадянської війни в США. У сімействі Марч чотири дочки: Джо, Мег, Бет та Емі, а єдиний чоловік, їхній батько, перебуває на війні. 

Кожна із сестер має свій характер, однак увагу звертають на старшу Джозефіну та молодшу Емі, бо вони є справжніми бунтарками. У  сестер з’являється спільний друг — містер Лорі, який дружить з усіма, але відчуває романтичні почуття лише до однієї з них.  На тлі війни ці маленькі жінки дорослішають, переживають своє перше кохання, здійснюють свої мрії, пізнають гіркоту розчарування, а також готуються до самостійного дорослого життя.

Головні ролі зіграли Ема Вотсон, Сірша Ронан, Флорен П’ю та Тімоті Шаламе.  Прем’єра відбулась вкінці 2019 року. 

Валеріан і місто тисячі планет | Valerian and the City of a Thousand Planets

В 2700 році - безмежний Всесвіт. Пройшло багато років, коли людство прийняло інші цивілізації, тому всім мешканцям Галактики було створено місто тисячі планет. На планеті Альфа всі космічні жителі можуть займатися улюбленою справою та ділитися своїми знаннями з іншими, однак з'являються злі сили, які прагнуть його зруйнувати.

Агентові Валеріану, найкращому шпигуну з планети Земля, доручають дуже відповідальну справу: знайти зловмисників. Разом із ним на завдання відправили чарівну Лорелін, його напарницю, в яку він таємно закоханий. Космічні спецагенти вирушають на Альфу, де їм доведеться зустрітися з усіма мешканцями планети, щоб знайти істот, які хочуть завоювати Місто тисячі планет.

Головні ролі зіграли Кара Делевінь та Дейн ДеХаан, а також до касту приєдналася співачка Ріанна.

Космос між нами | The Space Between Us

Герой фантастичного фільму Гарднер не лише народився, а й виріс на іншій планеті, адже під час польоту на Марс мати Гарднера була вагітна, однак померла невдовзі після пологів. 

Хлопчика залишили жити в експериментальній колонії під наглядом дорослих астронавтів, бо повертати малюка на Землю було надто ризиковано. Шістнадцять років він жив в колонії на Марсі де окрім команди астронавтів та вірного робота-помічника нічого немає.

Завдяки сучасним технологіям, хлопець спілкується з землянами, а його другом стає дівчинка Тулса, яка не може знайти своє місце на планеті. Закоханість перемогла, тому він покидає Марс і вирушає на Землю, де окрім зустрічі з Тулсою, хоче розшукати свого батька.

Головну роль зіграв Ейса Баттерфілд, відомий роллю в фільмі про  Голокост “Хлопчик в смугастій піжамі”

Чаклунка (Маліфісента) | Maleficent 

Могуча зла чарівниця Маліфісента нікого і нічого не боїться, однак раніше все було зовсім не так, адже колись це була дівчинка з добрим щирим серцем. Вона жила у світі лісового царства, поки армія людей не почала загрожувати її королівству. Дівчина зненавиділа людей і перейшовши на бік темних сил і застосувавши чорну магію, наклала закляття на новонароджену дочку короля Стефана, яка повинна заснути вічним сном. 

Однак героїня спостерігала за зростанням принцеси, все більше сумніваючись у правильності своїх дій.

В 2019 році за участі Джолі також вийшов другий фільм під назвою “Чаклунка: Повелителька темряви”, а третя частина анонсована вже 2022 року.

Головну роль зіграла Анджеліна Джолі. Цікавий факт: у фільмі з’явилася її донечка, яка зіграла маленьку принцесу Аврору, адже тільки вона не боялася образу Маліфісенти, який приміряла Джолі. 

Опертись на Піта | Lean on Pete 

Самотній підліток Чарлі, якого покинула мама, намагається влаштуватися  на роботу на ферму, де тримають коней для скачок. Хлопець прив’язується до тварин, зокрема до коня, якого прозвали “Надійний Піт”, однак йому повідомляють, що тварину збираються продати. В компанії вкраденого коня він вирушає на пошуки своєї останньої родички - тітки, що давно зникла. На нього чекає небезпечна подорож на шляху до простої мрії про будинок.

Підготувала Софія Ясінь

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ