Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

Цукор, політика, футбол, а тепер книги? Новий бізнес цукрового магната Матківського

Нагадаємо, напередодні, у Львові не відбувся аукціон з продажу історичної будівлі в самісінькому центрі Львова, відомої як “будинок книги”.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Як повідомляло видання Zaxid.net, аукціон з продажу першого львівського хмарочоса, семиповерхового Будинку книги на площі Міцкевича,8 не відбувся, оскільки на участь у ньому подався лише один покупець. Власник історичної будівлі, НАК "Надра України", планував продати її щонайменше за 445 млн грн.

Торги були заплановані на 1 грудня в системі електронних торгів "ProZorro.Продажі". Історичний будинок на сім поверхів загальною площею 8,27 тис. м2 мав початкову вартість – 445 млн грн. Проте аукціон не відбувся через те, що документи подав лише один потенційний покупець – ПП "Західний Буг". Згідно з чинними правилами, торги відбуваються тільки за умови реєстрації більш ніж однієї заявки на участь.

За даними платформи Youcontrol, ПП "ЗАХІДНИЙ БУГ" зареєстроване у 2003 році у Радехівському районі. Його керівником є Василь Коцупир. Власниками підприємства є Валерій Овчарук, Юрій Гладун і Оксана Друль. Також частку 9,99% має Віталій Сікорський, який є також співзасновником ТЗОВ "Радехівський цукор". Кінцевим бенефіціарним власником ТЗОВ "Радехівський цукор" є відомий львівський бізнесмен Володимир Матківський.

Зазначимо, інтереси Володимира Матківського поширюються значно далі ніж цукровий бізнес та купівля елітної нерухомості. Як повідомляло видання “Наші гроші”, він є основним бенефіціаром політичного проєкту “Українська Галицька партія”. Лише протягом другого кварталу цього року партія отримала внесків на понад 1,8 млн грн, левову частку коштів саме від аграрного “Західного Бугу” Володимира Матківського, якого неодноразово бачили на внутрішніх зборах осередку партії у Львові.

Нагадаємо, на останніх виборах до Львівської міської ради, УГП не подолала 5% бар'єр і опинилась поза межами львівської політики. За повідомленнями в соцмережах і ЗМІ, одразу після провалених виборів в партії почались чистки, з її складу рішенням контрольної комісії партії вирішили виключати найбільш активних членів. Які почали звинувачувати керівництво у спробах узурпації влади шляхом виключення неугодних з рядів політсили. 

Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, звільнення з партії відбуваються за звинуваченнями у неправильній політичній позиції при веденні своїх власних Facebook-сторінок членами партії. Зокрема за: "політичну непереберливість - підтримку Зе команди на президентських виборах".

Такі рішення повязують з зачисткою нелояльних членів партії до голови Львіської міськї організації УГП Ірини Бек.

Також нещодавно Володимир Матківський засвітився, як "великий шанувальник" українського футболу. 14 жовтня цього року, саме на свято Покрови, у Львові було зареєстровано ТОВ “ФК "Карпати", генеральним директором якого призначений Степан Юрчишин, а спортивним директором/головним тренером – Андрій Тлумак.

Засновником ТОВ «ФК "Карпати"» виступило ПП “Західний Буг” із внеском у статутний капітал у розмірі 1000000 гривень. У колах футбольних вболівальників створення такого клубу назвали спробою рейдерства славетної історії ФК “Карпати” заснованого 18 січня 1963 року. Єдиного клубу за всю історію Кубка СРСР, що виграв трофей, виступаючи не у вищій лізі (1969).

І ось в Володимира Матківського схоже з'явився новий напрям бізнесу? Адже, як повідомив в коментарі Zaxid.net заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, що після продажу Будинку книги на аукціоні історична книгарня і аптека там залишаться.

Варто додати, що після невдалого першого аукціону, будівлю найімовірніше виставлять на повторний аукціон, проте вже з меншою стартовою ціною. Оцінкова вартість об'єкта становить 298,4 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ