Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як коронавірус позбавив львів’ян майданчика для вигулу собак

Минулого року на сесії міськради затвердили Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019−2023 роки, згідно з якою у місті має з'явитися 97 об'єктів інфраструктури для вигулу собак.

На майданчики для вигулу собак у Львові виділять 800 тис. грн

Роботи по виконанню вищезгаданої Програми, як обіцяли в ЛМР, повинні були розпочати у 2020 році.

Програмою передбачено створення трьох типів інфраструктурних об'єктів для вигулу собак:

  • прогулянкові (49) — це переважно ділянки вздовж доріг, коли собака на повідку йде поруч з людиною. У таких місцях будуть станції прибирання, інформаційні таблички з найближчими тренувальними майданчиками.
  • вигульні (27) — це загороджені ділянки, де господар зможе спустити з повідка тварину і відпустити її побігати. Такі локації також обладнають станціями прибирання та лавочками для людей.
  • тренувально-вигульні (21) — відгороджені ділянки для вигулу зі спеціальними тренажерами (обладнання «Аджиліті») для занять тварин. Їх будуть облаштовувати здебільшого у парках, а також у місцях, де бракує локацій для вигулу тварин. Власник собаки має право на вільний вигул собаки (без повідка), активні ігри з собакою та/або її тренування.

У Львові планують створити 97 майданчиків для вигулу собак

Як з’ясували журналісти Гал-інфо, станом на сьогодні, 6 липня, жоден пункт даної програми не реалізовано.

Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
Фото Гал-інфо. 01.07.2020
1/6

4 березня на комісії екології та природокористування ЛМР погодили титульний список, згідно з яким мали облаштувати тренувально - вигульні майданчики для собак у Центральному парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького та на вул. Промисловій навпроти ЛКП «Лев». На це у бюджеті передбачено 800 тис грн.

У Львові збудують два майданчики для вигулу собак. Ощасливлять не всіх

У квітні 2020 року було укладено Договір підряду між Замовником ЛКП “Лев” та Підрядником ТзОВ “Європарк-Захід” про влаштування тренувально-вигульного майданчику для собак в Центральному парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького у м.Львові, де зазначено, що кінцевий термін виконання робіт - червень 2020, але роботи досі не розпочаті.

“Сподіваюсь, що коли будуть  успішно реалізовані ці два проекти, ми зможемо показати профільним департаментам та міському голові, що такі об'єкти потрібні, користуються попитом і можна зробити їх гарними. Пізніше ми будемо просити виділити більше коштів," - раніше давала коментар Гал-Інфо депутатка ЛМР Ірина Оршак.

На наше запитання, чому в парку культури не проводять жодних робіт, пані Ірина відповіла, що причиною є карантин, через який були проблеми із закупівлею обладнання і винних слід шукати в Департаменті житлового господарства та інфраструктури, який є розпорядником коштів. За словами депутатки, в Департаменті їй, як ініціатору проєкту, обіцяли, що цей об’єкт буде зроблено до кінця літа.

“Я трошки цікавилась раніше тим питанням. Чиновники Департаменту житлового господарства та інфраструктури мені відповіли, що ці роботи будуть виконані, через карантинні обмеження там були проблеми з закупівлею обладнання. Цей об'єкт буде зроблено цього року, бо кошти передбачені з бюджету і закладені. По термінах він буде трошки пізніше, як мені пояснили в Департаменті, через карантин. Я тримаю на контролі це питання, бо я була ініціатором облаштування таких місць в нашому місті. Мені сказали, до кінця літа зроблять,” - пояснила депутатка.

У в.о. директора ЛКП “Лев”, Пінчука Андрія, відповідь та сама - відтермінування у зв’язку з карантином.

“Наш Підрядник готовий робити роботу, не від нього залежить, чому він її не робить. Тому що там стояло питання зрізки дерев. Для того, щоб зрізати дерева, потрібно було зачекати, тому що є так зване поняття “тихий час”, коли не можна зрізати дерева, бо гніздяться птахи. Ну був ряд факторів, які впливали на відтермінування. Ну і в Угоді було прописано, що термін здачі об'єкта може бути змінений через якісь непередбачувані обставини, які, на жаль, і виникли. Тому, коли він буде готовим, поки що не можемо сказати, але там зараз інтенсивно ведуться роботи. Тут справа в тому, що просто не було коштів, тому що кошти були перерозподілені. А далі був ряд обставин, які не залежали ні від ЛКП “Лев”, ні від Підрядника: такі як, наприклад, зрізка дерев або розчистка території. Цим займається парк або райадміністрація. А вони не могли цього робити, тому що Управління екології не давало дозвіл. Ми будемо наганяти процес. Можливо, це буде кінець липня,” - сказав виконуючий обов'язки ЛКП “Лев”.

Схоже, що така сама ситуація спіткала і майданчик на вулиці Промисловій, який теж повинен був бути зданий в експлуатацію до кінця червня 2020.

Варто зазначити, що пунктами 3.4 і 3.6 Договору передбачено, що строки виконання робіт можуть продовжуватись Сторонами у разі виникнення документально підтверджених об'єктивних обставин, у тому числі форс-мажорних обставин, затримки фінансування витрат Замовника. Але відповідне рішення про перегляд строків виконання робіт, з обґрунтуванням причин, оформляється додатковим Договором.

1/1

В прикріпленій документації в системі Prozorro додаткового Договору немає, а отже, Сторони такого не укладали і відповідно терміни здачі робіт не переглядали. Отже мова йде про порушення умов і невиконання двох підписаних договорів.

Також для порівняння зазначимо, що 4 червня цього року Сихівська районна адміністрація уклала Договір із ТзОВ “Будiвельна компанія “ЗАХІД НЕО БУД” про облаштування громадського простору на проспекті Червоної Калини, 68. Зараз, незважаючи на карантин, там ведуться роботи. Загальна вартість облаштування цього громадського простору становить близько 7 млн грн.

Софія Яворська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ