Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові збудують два майданчики для вигулу собак. Ощасливлять не всіх

Напередодні, на комісії екології та природокористування ЛМР погодили титульний список "Будівництво об’єктів житлово-комунального господарства, влаштування тренувально - вигульних майданчиків та майданчиків для вигулу собак".

Як зазначено в рішенні комісії, майданчики побудують на виконання прийнятої влітку 2019 року програми про затвердження місць для вигулу собак, згідно якої у місті до 2024 року повинні побудувати 97 майданчиків.

"Додатком до цієї програми був перелік адрес по районах. Відтак у межах виділення коштів з бюджету для облаштування цих місць, ми розглянули і погодили титульний список, де зазначено наразі дві адреси", - повідомила голова комісії Ірина Оршак.

Відповідно до титульного списку, тренувально - вигульні майданчики для собак облаштують у Центральному парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького та на вул. Промисловій навпроти ЛКП «Лев». На це у бюджеті передбачено - 800 тис грн.

1/2

Як зазначила в коментарі Гал-інфо, голова комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак, в запланованому переліку майданчиків є дуже багато адрес, наразі мова йде про два тренувально-вигульні майданчики, де будуть тренувальні тренажери для собак. Дані локації вибрані виходячи з пропозиції директора ЛКП "Лев" Оксани Кошак.

"Я говорила з пані Кошак, що наступними локаціями мають бути спальні райони міста Львова. Майданчики мають робитись в швидших темпах, але ми маємо коштів скільки виділили. Сподіваюсь, що коли будуть  успішно реалізовані ці два проекти, ми зможемо показати профільним департаментам та міському голові, що такі об'єкти потрібні, користуються попитом і можна зробити їх гарними. Пізніше ми будемо просити виділити більше коштів", - додала Ірина Оршак.

"Парк імені Богдана Хмельницького - це парк з найбільшим насиченням собачників зі своїми собаками. В центральній частині міста людям практично немає де гуляти, всюди йдуть дороги. Єдині місця, де вони можуть зняти собак з повідка - це парки. І коли вони приходять туди, то виникає найбільше конфліктів, тому, що люди, які гуляють без собак, зляться чому собака без повідка, а собачники нарікають, а де вони мають зняти собаку з повідка, адже немає жодного законного місця для цього поруч.

Що до майданчика поблизу ЛКП "ЛЕВ", то у нас щодня знаходиться 50-60 безпритульних собак. До нас приходять волонтери, щоб їх вигуляти зранку та ввечері, а поруч немає жодної закритої ділянки пристосованої для цього. А це є дуже важливим для соціалізації безпритульних собак, інакше ти її ніколи не прилаштуєш в нову сім'ю. Цей майданчик взагалі мав бути першим, але ми подивились на постійні конфлікти в парку і знайшли такий вихід.

​Наступними пріоритетами для нас будуть майданчики в парках, бо там найбільше люди гуляють і спускають собак з повідків, а далі будуть райони де немає жодного вигульного майданчика", - розповіла в коментарі Гал-інфо директорка ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

1/1

З переліком запланованих місць (локацій) прогулянкових маршрутів, вигульних і тренувально-вигульних майданчиків для собак на території м. Львова можна познайомитись на поданій нижче карті. Також варто зауважити, що Програма розрахована на 2019−2023 роки. Зауважимо, в 2019 році виконання програми було зірвано через відсутність коштів. 

На даний час у Львові функціонує ОДИН спеціально облаштований майданчик для вигулу собак площею 1500 м.кв. на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення ім. Івана Франка зі сторони вулиць Яна Матейка та Каменярів. Як зазначають власники собак, даний майданчик перебуває в жалюгідному стані і практично не обслуговується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ