Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Як успішно продавати власні речі в інтернеті?

Покупки в інтернеті користуються величезною популярністю в багатьох країнах. Це не дивно, адже є можливість купити будь-який товар, не виходячи з дому і не витрачаючи час на ходіння по магазинах і стояння в чергах.

До того ж, багато сайтів і вже тим більше оголошення від приватних продавців дають можливість значно заощадити.

А якщо ви збираєтеся не купувати, а продавати товари в інтернеті? На яких сайтах краще розміщувати оголошення? Які товари будуть користуватися найбільшою популярністю? Як правильно скласти опис товару і зробити якісні фото? За допомогою експертів порталу з продажу одягу в інтернеті Шафа ми відповідаємо на ці питання.

Які товари будуть найбільш популярними?

В цілому світі існує рейтинг найбільш продаваних товарів в режимі онлайн. На першому місці стоїть побутова техніка, велика і дрібна, електроніка, комп'ютери і смартфони, різні інші гаджети і комплектуючі до них. Майже такою ж популярністю користується одяг, взуття та аксесуари, а також парфумерія, косметика і продукти догляду за обличчям і тілом. Актуальні й дитячі товари та іграшки, а також ліки, а останнім часом набирають обертів продажу і продукти харчування.

Якщо говорити про Україну, то в нашій країні всі ці товари перебувають приблизно в тому ж співвідношенні за своєю популярністю. Одяг та взуття для дорослих потрібні кожен сезон, а ось серед дитячого одягу великим попитом користуються саме зимові речі. Відвертим неліквідом буде одяг для вагітних і дитячий одяг до року, які були у користуванні, навіть якщо вони були вдягнені лише раз. В силу забобонів люди також не прагнуть купувати весільні сукні, які також були у користуванні.

В цілому ж, найбільш вдалою нішею для продажів вживаних товарів є саме одяг, а також взуття та аксесуари. Розмістити оголошення про продаж можна на спеціальних дошках оголошень і порталах з продажу товарів в інтернеті типу Shafa.ua. Плануючи розпродати свій гардероб, все, що має значні дефекти, краще викинути. А ось нові з бірками товари, які вам з якихось причин не підійшли, можна пробувати продати, так само як і ті, які знаходяться в ідеальному стані. Як же це зробити швидко і найбільш вигідно?

Як зробити хороші фотографії?

Перше, з чого потрібно почати, це зробити хороші фото. Для цього треба попередньо підготувати речі: випрати, вичистити, попрасувати, зробити дрібний ремонт (зашити по шву, пришити ґудзик, видалити катишки), якщо це необхідно. Виберіть місце для фото: воно повинно бути світлим, без тіней, краще — навпроти вікна. Робіть фото при яскравому денному освітленні, а не при штучному світлі. І обов'язково подбайте про фон: він повинен бути світлим і нейтральним, ніяких строкатих килимів на стіні і покривал на дивані.

Як правило, маркетплейси на зразок Shafa.ua дають можливість розмістити близько 5 фотографій — цього цілком достатньо, щоб показати річ з усіх ракурсів, і щоб покупець міг адекватно оцінити її. Якщо ви робите фото на ваш смартфон, не забувайте протерти камеру або налаштувати потрібні фільтри або опції (наприклад, макрозйомку для фото бірок або дрібних нюансів). Фото одягу краще робити на манекені або на вішалці, або на моделі. Можна розкласти речі красиво і на горизонтальній поверхні (не забувайте про нейтральний фон!).

Як скласти опис, що підштовхне до покупки?

Опис товару має бути максимально повним, детальним. При цьому, звичайно, краще подавати інформацію коротко і лаконічно, уникаючи лонгрідів: не у всіх потенційних покупців є час вичитувати опис вподобаних товарів у всіх подробицях. Багато маркетплейсів дають можливість проставити галочки у відповідних категоріях: найменування товару, розмір, колір, марка, стан, склад тканини і т.п. За цими фільтрами підходящі речі якраз і шукають покупці.

Експерти порталу Shafa.ua дають корисну пораду: коли ви фотографуєте річ, не полінуйтеся відразу ж зробити виміри її параметрів сантиметром. Вказавши їх в описі одягу, ви уникнете подальших питань від покупців. Адже всі, як правило, просять докладні заміри одягу, а не орієнтуються на вказаний на бірці розмір, який у різних виробників може бути різним.

Так само і зі станом речі. Можна вказати його в цифровому позначенні, наприклад, «на 4 з 5», або ж портал по розміщенню оголошень дає свої оцінки: «нова річ», «ідеальний стан», «дуже добрий», «задовільний» і т. д. Але при цьому важливо вказати, чому стан речей не ідеальний (надіта 2-3 рази, є катишки, є дефекти і т.п.). Всі нюанси і дефекти, навіть дрібні, теж обов'язково потрібно сфотографувати, бажано з макрозйомкою.

Родзинку в опис товару додадуть ваші особисті рекомендації по використанню речі. Розкажіть, з чим ви її одягали, в якому образі вона буде виглядати краще за все. Ідеально, якщо на супутніх фото ви покажете рекомендований образ цілком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ