Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Локшина по-львівськи. Випуск 1

Чим ближче до виборів – тим страшніше відкривати газети і вмикати телевізор.  І добре, коли маєш інтернет як джерело альтернативної інформації? А коли всю інформацію отримуєш із традиційних  джерел?

Маю я шкідливу для нервової системи звичку читати місцеву пресу. І в цьому не стільки дослідницький інтерес, скільки прагнення зрозуміти, а чим же «годують» людей.  А годують їх матеріалами, м’яко кажучи, не першої свіжості і користі в них малувато. Зрештою, чого дарма розводити теревені? Перейду до цифр і назв. Може, комусь зіпсую апетит.

Отже, нічим не примітний вечір п’ятниці, 3 жовтня. Львівські тижневики – «Львівська газета», «Ратуша», «Високий замок», «Львівська пошта» і «Експрес». Роблю собі вечірню каву і пірнаю в шалений світ львівських видань.

Джинси – безмежне море. Перепрошую, матеріалів з ознаками джинси, бо знаєте, всяке бува – може когось піарять з великої любові і за спасибі.

Найбільше від тих, від кого особисто я ніколи не сподівалась – від «Народного фронту»: тут і представлення кандидатів по мажоритарці, і хвалебні оди закону про люстрацію, і піар окремо взятих львівських кандидатів (6 матеріалів в 4 виданнях). Далі з великим відривом – ЗАСТУП (2 матеріали в 1 виданні), Опозиційний блок (2 однаковісіньких матеріали з чарівним обличчям Наталі Королевської в 2 різних виданнях), ВО «Свобода» (2 оди з одному з тижневиків). Не забули попарити власні ініціативи і трійка Дмитро Добродомов - Валерій Веремчук - Володимир Парасюк, що йдуть само висуванцями і активно хвалять одне одного (2 матеріали). Цікаво, якщо пройдуть до ВР, сидіти також будуть поруч?) Олег Радик відмітився парочкою дивних згадок в одному з видань. Проілюструвати нагадування про нього як координатора бойкотного руху портретом Шептицького, це була однозначно знахідка ;). Нагадали про себе читачам львівських видань і Радикальна партія, Сергій Тигіпко, представники Батьківщини.

Рейтинг видань, що розміщують матеріали з ознаками замовних виглядає наступним чином: «Львівська газета», «Ратуша», «Львівська пошта», «Високий замок». А «Експрес» за звичкою обходиться без джинси і від щирого серця «мочить» «Свободу». І тут мене цікавить один момент – чи електорат «Свободи» і читачі «Експресу» це одні і ті ж люди? Якщо так, то хотілося б знати, що у них в головах…

Знаєте, що дивує найбільше? Нема у видань принциповості – на сусідніх шпальтах можуть співіснувати матеріали на користь Тигіпка і «Народного фронту", Радикальної партії і «Опозиційного блоку». Нє, щоби грюкнути кулаком по столу і сказати: е ні, цих «хороших людей» навіть за винагороду публікувати не будемо! От і панує в головах у читачів повний безлад. І голосують після того, за кандидата, що по симпатичніше.

А щоб належно оцінити місцеві інтернет-ЗМІ потрібно щось міцніше за каву…)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ