Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

8 січня 1935 року народився Елвіс Преслі

Елвіс Преслі
Елвіс Преслі
Елвіс Преслі
Елвіс Преслі
1/3
8 січня 1935 року народився "король рок'н'роллу", американський співак і актор Елвіс Преслі, - передає сайт СьогоднІ.

Елвіс Преслі народився у місті Тупело близнюком у сім'ї Вернона і Ґледіс Преслі (англ. Vernon and Gladys Presley), проте його брат, Джессі Гарон, не вижив.

Елвіс із дитинства виростав в оточенні музики й релігії: неодмінно відвідував церкву та співав у церковному хорі християнської п'ятидесятницької церкви (Церква Асамблеї Бога). На своє одинадцятиріччя Елвіс отримав замість велосипеда, який сім'я не могла собі дозволити,— гітару. Ймовірно, на такий вибір вплинув перший музичний успіх Елвіса, адже за декілька місяців до того він отримав приз на ярмарку за виконання американської народної пісні "Стара вівця" (англ. "Old Shep").

У віці 13 років Елвіс з родиною переїжджає в Мемфіс, де в 1954, харизматичного хлопця з бакенбардами помічають і йому вдається випустити перший сингл, «That's All Right, Mama» і згодом укласти контракт з відомим менеджером Томом Паркером, поклавши тим самим початок кар'єрі першої і головної зірки рок-н-ролу. Творче життя Елвіса Преслі було не дуже довге, але вкрай плодовите: він випустив 22 студійних альбоми (плюс десятки збірок і концертних платівок), знявся в 31 художньому фільмі (попутно записуючи до них саундтреки), став одним з головних культурних символів Америки 20-го століття, але в розпал кар'єри підсів на наркотики, обзавівся проблемами із зайвою вагою і пішов з життя 16 серпня 1977 року.

Секрет успіху Короля полягав у тому, що Елвіс Преслі весь був у тому, що робив: чи давав він концерти чи знімався в кіно - все це він робив від душі. Він повністю вкладав себе в кожне виконання. Музиканти, котрі з ним грали, згадували, що навіть репетиційні записи, які зазвичай виконують абияк, на швидку руку, знаючи, що їх ніхто і ніколи не буде слухати, Елвіс співав з великим почуттям, повністю викладаючись.

10 фактів про Елвіса Преслі:

Елвіс Преслі не давав концертів за межами США (окрім 3 концертів в Канаді). Вважається, що причиною цього був той факт, що його менеджер був нелегальним емігрантом з Голландії та, якби він подав заяву на американський паспорт, його б депортували.

Елвіс Преслі був одним з братів-близнюків, але його брат помер під час пологів.

Свою першу гітару Елвіс отримав на одинадцятий День народження і…був розчарований! Як і всякий хлопчисько, він мріяв про велосипед.

Елвіс був володарем чорного пояса з карате.

Під час служби в армії Елвіс отримав дві нагороди.

У 8 класі Елвіс отримав трійку з музики. Більш того, за все своє життя він так і не вивчив нотну грамоту.

Елвіс - далекий родич колишнього американського президента Абраама Лінкольна

Співак познайомився зі своєю майбутньою дружиною під час військової служби в Німеччині. Йому було 24, їй - всього 14. Через 8 років вони одружилися, а після 6 років шлюбу - розлучилися.

Його дочка - Ліза Марія - якийсь час була одружена з Майклом Джексоном і Ніколасом Кейдж, який був великим фанатом творчості Елвіса.

Преслі був похований 18 серпня 1977 на кладовищі, а через кілька місяців його прах був перенесений в "Грейсленд" після спроби злому його труни людьми, що бажали перевірити, чи дійсно помер король рок-н-ролу.

СьогоднІ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ