Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«1+1» покаже телепрем’єру драми «Черкаси»

У День захисника України, 14 жовтня, «1+1» покаже телепрем’єру драми «Черкаси». Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

За сюжетом стрічки, мінний тральщик «Черкаси» разом із іншими українськими кораблями заблокований у бухті озера Донузлав – шлях до моря перекритий затопленими суднами російського флоту. Здається, вижити в цій пастці неможливо, тому українські кораблі починають здаватися російському агресору. І тільки тральщик «Черкаси» протягом трьох тижнів продовжує чинити опір окупантам та стає єдиним із дев'яти кораблів, який не спустив державний прапор України.

«Для всіх моряків, корабель – це дім, де проходить більша частина їхнього життя. У стрічці екіпаж судна б'ється за свій дім, який у них відбирають. Врешті корабель стає одним із головних героїв, збірним персонажем цієї драми – зі своїм серцем, тілом та душею. Це фільм про нескорений "U311 Черкаси" та про українців», – говорить режисер-постановник драми Тимур Ященко.

Консультантом при створенні фільму виступив реальний командир тральщика Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі, серед них – рульовий тральщика «Черкаси» Володимир Бойко та моряк Михайло Воскобойнік.

Головні ролі у картині виконали: Євген Ламах («Крути 1918»), Роман Семисал («Кіборги»), Дмитро Сова («Сувенір із Одеси», «Дві матері»), Олег Щербина та інші.

Стрічка є копродукцією України та Польщі. Кінопроєкт «Черкаси» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Понад 40% коштів (бюджет складає близько 40 млн грн) надала держава.

Зйомки стрічки розпочалися в квітні 2017 року і проходили в Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області.

Прем'єра драми відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, де було показано фестивальну версію, яка є коротшою за прокатну (режисерську).

Виробники фільму – українська MKK film service та польська «Інтер медіа». Продюсери – Ірина Клименко, Марта Лотиш.

В український прокат Черкаси вийшли 27 лютого 2020 року, у повторний - 2 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ