Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

15-19 червня проходитиме VII Всеукраїнський велопробіг містами та селами Волині

Під час велопробігу на велосипедах-тандемах проїдуть незрячі та зрячі велосипедисти заради прав людини. Їх маршрут пролягатиме через Луцьк – Колодяжне – Ковель – Шацьк – Світязь – Залісся – Острів'я – Піща – Ковель. Про це повідомили 14 червня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото: Depositphotos

Учасники та учасниці пробігу не тільки випробовуватимуть свої сили та вміння домовлятися, вести спільний побут, а й говорити про права людини.

Також під час заходу триватиме навчання правам людини, політичної участі та активізму.

"Ми переконані, що кожен з нас здатний творити зміни – від маленьких змін у своєму житті, змін у своїй громаді, так і до масштабних змін в Україні. Напередодні 25-річчя прийняття Конституції України та 30-річчя Незалежності нашої країни продемонструвати себе як відповідального громадянина та громадянки як ніколи важливо", – додає тренерка з прав людини, журналістка ZMINA.info Ірина Виртосу.

"Беручи участь у велопробізі, для мене важливо заявити не тільки про себе, як людину, яку видно, а ще й про свої права", - ділиться учасниця Велопробігу Марина Старусьова.

Марина має інвалідність по зору, але її це не зупиняє ані в боротьбі за свої права, ані у випробуваннях в екстремальних видах спорту – дівчина вже стрибала з парашутом, пірнала на глибину більше ніж 5 метрів, займаючись дайвінгом, любить кататися на квадроциклах.

Дівчина розповідає про випадок, який стався із нею на виборчій дільниці: "Одного разу, прийшовши на виборчу дільницю і дочекавшись своєї черги, я сказала, що не бачу. І попросила про допомогу в члена комісії. Замість допомоги я почула, що жінка, повернувшись спочатку в один бік, потім – в інший, голосно сказала: "Ви уявляєте вона зовсім нічого не бачить". І продовжувала це коментувати в образливому тоні ще хвилин десять. Мені було боляче це слухати. І з цього моменту я зрозуміла, що потрібно починати із себе відстоювати свої права. Я буду докладати максимум зусиль для того, щоб вибори стали доступними для людей з інвалідністю в нашій країні та маю надію знайти однодумців, які теж хочуть змін та готові працювати в цьому напрямку - боротися та відстоювати права людей з інвалідністю. Ось чому я тут, на Велопробізі".

Для усіх учасників та учасниць Велопробіг під гаслом "Бачу! Можу! Допоможу!" уже всьоме є нагодою продемонструвати, що разом можливо долати будь-які перешкоди та змінювати світ.

Організатори: організація людей з інвалідністю Fight For Right за підтримки National Democratic Institute.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ