Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Львівські стоматологи звинувачують Зуба у спробі силового захоплення поліклініки?

Колектив Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки міста Львова звернувся до депутатських фракцій Львівської міської ради з проханням захистити їх. Ініціатори зверненні звинувачують начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба у спробі силового захоплення поліклініки та вимагають у депутатів звільнення його з посади.

Текст звернення подаємо повністю:

«Керівнику Львівського осередку

партії «Батьківщина» п.Будинському Р.,

Керівнику Львівського осередку

партії «Удар» п.Крачковському А.,

Керівнику Львівського осередку

партії «Свобода» п.Лопачаку М.

Колектив К 3-ї стоматологічної поліклініки м.Львова просить Вас втрутитися в ситуацію,яка склалася в поліклініці.

Протягом п’яти років неодноразово були спроби з боку начальника управління охорони здоров'я Зуба Володимира Івановича у незаконний спосіб ліквідувати стоматологічні поліклініки міста Львова. На захист лікарів став головний лікар Комунальної 3-ої стоматологічної поліклініки Годований Василь Олексійович. У 2012 році вдалося відстояти комунальні стоматологічні поліклініки завдяки широкій підтримці та оприлюдненню звернення колективів, які піднялися.

Сьогодні, користуючись загальним піднесенням, яке панує в державі, граючи на емоціях людей, Зуб В. І. зводить рахунки з головним лікарем нашої поліклініки Годованим В.О., використовуючи при цьому двох працівників нашої поліклініки: завідуючого стоматологічного відділення Бурія О.М. (члена «Партії регіонів», що балотувався від неї у депутати міської ради у 2010 році та є активним членом цієї партії, який ставив намети біля поліклініки та проводив агітацію за «Партію Регіонів») та його тестя, заступника головного лікаря з лікувальної роботи Лисака Ю.Л., бувшим членом партії СДПУ(о).

26 лютого 2014 року відбулося захоплення поліклініки людьми в камуфляжній формі, під керівництвом Бурія О.М. і Лисака Ю.Л.. Начальник управління охорони здоров'я Зуб В.І. координував це захоплення по телефону, заходячи в поліклініку.

Колектив поліклініки став на підтримку головного лікаря Годованого В.О., тому невідомі люди (деякі з них мали бейджі «Самооборони») покинули поліклініку.

Через деякий час після цих подій, працівники подали Колективне звернення львівському міському голові, начальнику управління охорони здоров'я , заступнику директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Зубу В.І., депутатській комісії ЛМР з питань медицини, науки і соціального захисту та львівській Самообороні, під яким підписалося 130 осіб з вимогою вплинути на начальника управління охорони здоров'я Зуба В.І. з метою відновлення робочого режиму в поліклініці і підтримати головного лікаря.

Однак, 28 лютого2014 року з 1100год Зуб В.І. проводив несподівану незаконну перевірку, чим зупинив діяльність поліклініки і її підрозділів. Протягом наступних п’яти годин працівники поліклініки вимагали створення незалежної комісії. За весь цей час в поліклініці були різні організації, а саме «Правий сектор», «Самооборона», «Автомайдан», «Незалежні профспілки», воїни-афганці, міліція та телебачення. Близько 1600 години Зуб В.І. та створена ним комісія вийшли через коридор ганьби, який створили працівники поліклініки.

Відразу після цього відбулися збори трудового колективу, на яких було прийнято рішення підтримати головного лікаря Годованого В.О., висловлено йому довіру та доручено йому забезпечити нормальний режим поліклініки, а також рекомендувати адміністрації поліклініки звільнити провокаторів.

Вночі з 28 лютого на 1 березня 2014 року поліклініку обстріляли невідомі особи. Ми розцінюємо це як спробу залякати трудовий колектив.

Ми розуміємо усі виклики часу. Багато людей з нашого колективу перейшли через Майдан, саме тому, ми вважаємо, що боротьбу з корупцією не можуть проводити корумповані чиновники і починати цю боротьбу потрібно не з лікарів.

Просимо у Вас вибачення, що змушені звертатися до Вас з таким питанням у цей складний час. Допомоги у Львові ми не маємо. Тому, сподіваємось, що допоможете нам саме Ви, у тому, щоб забезпечити нормальну роботу поліклініки та звільнити корумпованого чиновника Зуба В.І. з посади начальника управління охорони здоров'я ЛМР.

Слава Україні!»

Звернення підписане головою зборів трудового колективу Б.Литвинюком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ