Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

19 млн гривень на ремонт доріг, створення «Каталогу проєктних ідей»: ключове за добу

Важливе з життя Львівщини за добу розповів голова ОВА Максим Козицький.

- Під час повітряної тривоги сьогодні близько 5 ранку ворог атакував Львів. Три «шахеди» поцілили в об'єкт критичної інфраструктури. Пошкоджене перекриття, вибиті вікна. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих. Була пожежа. Фахівці ДСНС спрацювали оперативно. 

- На ремонт доріг, які постраждали від негоди на Дрогобиччині та Стрийщині, планують виділити 19 мільйонів гривень.

- У Львові на вулиці Коперника, 17 продовжує роботу Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Якщо ваша близька людина зникла безвісти чи у полоні, звертайтесь сюди. 

- До Львова на оздоровлення прибули  понад 150 дітей з Донеччини. На них чекають спортивні ігри, майстеркласи, екскурсії. Упродовж літа плануємо охопити відпочинком близько 1000 дітей.

- Понад 20 портативних зарядних станцій передала  Львівська ОВА для обласного центру екстреної допомоги. Це відбулося в межах проєкту «Сприяння безпеці громадян України у відповідь на кризу, спричинену війною», завдяки ПРООН та фінансовій допомозі Уряду Японії. Пристрої використовуватимуть на місцях надзвичайних ситуацій, де не буде доступу до джерел живлення.

- Турецькі компанії вважають Львівщину привабливим регіоном для інвестицій та вивчають внутрішній ринок і пропозиції. Про це йшлося під час зустрічі з торговими радниками Посольства Турецької Республіки в Україні.

- Superhumans Center збирає кошти на закупівлю 3D-принтера, який виготовлятиме протези для наших воїнів та цивільних, які постраждали внаслідок воєнних дій росії проти України. Це також пришвидшить процес протезування, оскільки центр не буде залежати від виробників. Вартість принтера – понад 250 тисяч доларів.

- У львівському «Охматдиті» батьки можуть безкоштовно обстежити слух діткам до двох років. 

- Мобільні медичні команди «Діємо для здоров’я» на Львівщині проводять огляди та діагностичні процедури, призначають лікування, безоплатно надають необхідні ліки та за потреби перенаправляють до вузьких спеціалістів. Виїжджають щодня – як у міста, так і у віддаленні населені пункти.

- Ветерани війни можуть пройти професійне навчання на Яворівщині. Це безкоштовно. 

- Проєкт USAID «Говерла» допоможе Буській, Комарнівській, Самбірській та Хирівській громадам розробити місцеві стратегічні документи.

- На Львівщині приймають заявки, щоб створити «Каталог проєктних ідей». Основні напрями: місцевий економічний розвиток; освітні послуги; медичні послуги; соціальні послуги; адміністративні послуги; цифровізація; цивільний захист та безпека життєдіяльності; екологія, управління відходами.

- У Меденичах відремонтували міст через річку Летнянка. Провели демонтаж зруйнованих елементів споруди, укріпили балки, відновили тротуари, влаштували бар’єрне та перильне огородження, прибрали чагарники та відновили русло річки. Роботи провела Служба автомобільних доріг у Львівській області. Довжина моста – 23 метри. Його спорудили у 1965 році. 

- Комарнівська громада отримала дозвіл на будівництво моста через річку Дністер між селами Монастирець та Поляна. 

- На Яворівщині у селі Бірки триває ремонт доріг. На вулиці Польовій встановили тротуарну доріжку, бордюри. Укладають бруківку. Протяжність – 450 м. На вулиці Сагайдачного та Львівській монтують бордюри. А у селах Залужжя (вулиця Т. Шевченка), Щеплоти (С. Бандери) та Іваники (С. Бандери, Ю. Липи, Партизанська) запрацювало нове вуличне освітлення. 

- Львівські ватерполістки перемогли (https://loda.gov.ua/news/69594) на чемпіонаті України серед команд Вищої ліги.

- На Самбірщині стартував Кубок «Прикарпаття» з футболу та мініфутболу. Його присвятили ЗСУ. Участь взяли понад 200 учасників, які змагатимуться упродовж тижня. 

- 14 тисяч гривень для потреб воїнів зібрали під час благодійного концерту з нагоди 50-річчя Оброшинської мистецької школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ