Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

2013-й для українців виявився невдалим – через провал Угоди про асоціацію з ЄС, - експерт

Найвизначнішими подіями 2013 року були Майдан, довибори у 5 округах і звільнення Луценка. Про це сьогодні, 31 грудня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Любомир Скочиляс.

«Майдан, безперечно, топ-подія. Вона поза конкуренцією, адже саме Майдан показав, що значна частина українців таки здатна відстоювати свої права. Таким чином, заперечили тезу про те, що українці перебувають у глибокій апатії після розчарування в Помаранчевій революції», – зазначив він.

Що стосується довиборів у 5 округах, то політолог зазначив, що ця подія за важливістю для українців була на другому місці.

«Ці вибори показали, як відтепер можуть і будуть відбуватися в Україні виборчі кампанії. Опозиція, навіть незважаючи на революційну ейфорію, не здатна на 100% перегравати владу навіть в округах, які більш прихильні до неї. Це також показало, що влада може і буде вдаватися до відносно легальних і відкрито явних порушень під час виборів, а це можна перенести на майбутні президентські вибори як тривожний дзвінок для опозиції», – наголосив Любомир Скочиляс.

Політолог також зазначив, що важливим є і звільнення Юрія Луценка. « Його вихід на свободу демонструє те, що влада все ж дала задній хід у питанні політичних в’язнів»,–пояснив він.

Також Любомир Скочиляс додав, що Луценко здатний суттєво посилити опозиційний табір певними ідеями та ініціативами. Із цієї точки зору його вихід із в’язниці, на думку політолога, є перспективним з точку зору нарощування впливу опозицією .

ВціломуЛюбомир Скочилясназвав цей рік для українців невдлалим,зокрема, через провал підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ