Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

24-25 червня у Львові відбудуться урочистості з нагоди перевезення мощей Блаженних Преподобномучениць Олімпії і Лаврентії з Сибіру на Україну

24-25 червня 2006 року в Головному Домі Згромадження сестер Св. Йосифа у Львові відбудуться урочистості з нагоди перевезення мощей Блаженних Преподобномучениць Олімпії і Лаврентії з Сибіру на Україну. Про це повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

Сестри запрошують усіх бажаючих взяти участь у спільній молитві. У програмі святкувань, зокрема, фільм про Блаженних, Акафіст Блаженним Преподобномученицям, Архиєрейська Божественна Літургія.
Сестри Олімпія та Лаврентія вели молитовне життя в невеликому містечку Хирів (тепер Старосамбірський район), де навчали дітей, молодь, несли допомогу бідним та хворим. У 1950 році були арештовані службами НКВС, засуджені на довічне заслання в Сибір (Томська область). Знаючи, що „Божа Всемогутність і Боже Провидіння не дасть своїм дітям пропасти на чужині...”, сестри продовжували молитися: „така моя праця в терпінні, благаю Бога Господа о милосердя над світом”. У січні 1952 року померла с. Олімпія, а 28 серпня цього ж року померла с. Лаврентія.
Нагадаємо, під час останньої Божественної літургії у візантійсько-українському обряді, яка відбулася 27 червня 2001 року на полі Львівського іподрому, Святійший Отець Іван павло ІІ проголосив блаженними двадцять вісім синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви, серед них були і монахині Олімпія (у світі Ольга Біда) – сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1903-1952) та Лаврентія (у мирі Левкадія Герасимів) - сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1911-1952).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ