Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

257 неповнолітніх на Львівщині не пішли першого вересня до школи або ПТУ

257 неповнолітніх на Львівщині не пішли першого вересня до школи або ПТУ — повідомив «Гал-info» начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис. Такі дані показав рейд «Урок», який проводили в області 1-15 вересня. З них, зокрема: у Львові  - 145 неповнолітніх, у Дрогобичі — 9, у Стрию і Червонограді — 4, у Бродівському районі – 2, в Буському – 9, у Дрогобицькому — 13, в Пустомитівському  – 10 і в Жовківському та Перемишлянському районах – по  15 дітей.
 У результаті вжитих заходів, за словами Володимира Лиса, багато дітей вдалося повернути до навчання, однак дотепер поза навчальним процесом залишається ще 197 дітей. Загалом же у Львівській області є 307 тис. 839 дітей шкільного віку.
 За підсумками рейду «Урок», як розповів начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської ОДА, на облік поставили 33 неповнолітніх. Зокрема, в Перемишлянському районі - 15 дітей, Самбірському — 3, Дрогобицькому та Жидачівському — 2, Радехівський -1 й у Червонограді поставили на облік одну дитину. Крім цього, за недогляд за своїми дітьми до відповідальності притягнули 27 батьків неповнолітніх.
 Щоб попередити дитячу бездоглядність і безпритульність, у першому кварталі 2006 року на Львівщині провели 684 рейдів „Вулиця”, „Вокзал” та „Підліток”. Під час цих рейдів виявили 748 дітей, в тому числі 219 - у комп’ютерних клубах, з яких 35 неповнолітніх спіймали на вулиці повторно. Серед дітей вулиці 26 дітей-сиріт, 81 — з неблагополучних сімей, 171 неповнолітніх займалися бродяжництвом, 50 дітей з інших регіонів, 18 — вживали алкоголь і 5 — вживали наркотики.
 За шість місяців цього року матеріальну, фінансову та гуманітарну допомогу, як розповів Володимир Лис, отримали 729 дітей на загальну суму 33 тис. 88 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ