Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

25 молодих службовців підвищили свій професійний рівень за програмою "Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи"

Завтра, 21 липня, відбудеться офіційне закриття програми „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна”. Програма реалізується Львівським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за підтримки Фундації Роберта Боша (Німеччина) та під патронатом голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника та маршалка Малопольського воєводства Республіки Польща Януша Сепьола. Повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Програма складалась з двох частин. Протягом першої фази 25 молодих українських службовців із 8 областей Західної України покращували свої професійні навички через інтенсивний 4-денний (7-10 квітня) тренінг в Львівському регіональному інституті державного управління.
Згодом буде відібрано 10 найкращих учасників для проходження місячного стажування в Польщі (7 осіб), Словаччині (2 особи) та Угорщині (1 особа). Серед відібраних – 4 представники Рівненської області, 3 – Львівської, по 1 – Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської. Протягом всього стажування наставниками українських учасників були випускники Програми стажувань для молодих лідерів Фундації Роберта Боша, які працюють в сфері державного управління та місцевого самоврядування в Центральній Європі. Тож молоді українські службовці вивчали виключно практичний досвід, виключно приклади успішних реформ і інновацій, реалізованих їх польськими, словацькими та угорськими колегами.
Програма є пілотною і унікальною в своєму роді, адже її учасниками є не найвищі посадовці з центральних органів влади, а службовці, які щодня спілкуються з громадянами – працівники обласних та районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування рівня міста або району. Ознайомившись із європейськими ноу-хау в сфері державного управління та місцевого самоврядування українські службовці середньої і нижчої ланки спробують використати здобутий досвід в повсякденній роботі.
Організатори програми сподіваються, у випадку успішного досягнення цілей програми, у майбутньому розширити кількість учасників і можливо, географію програми – до всеукраїнського масштабу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ