Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

300 безпритульним Львова допоможуть проголосувати

Близько 300 безпритульних Львова можуть брати участь у виборах Президента. У цьому їм посприяв Львівський міський Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян, який допоміг безпритульним виготовити чи відновити документи. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В силу можливостей ми допомагаємо людям, які мають можливість відновити втрачені документи. Процедура виглядає так: ми намагаємося встановити точну інформацію про особу, яка звернулася до нас. Це ми робимо, опитуючи її, а потім для уточнення надсилаємо запити у різні установи для перевірки наданої особою інформації. Тоді коли вже є всі потрібні дані, ми сприяємо у відновленні паспорта або видаємо документ. А вже маючи документ люди може скористатися своїм конституційним правом брати участь у виборах. З наших клієнтів близько 300 осіб мають цю можливість», - розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові о. Олег Федоренко.

Нагадаємо, Центр обліку розташований на вул. Кирилівській, 3а, тел.: 233-14-79, 233-10-49.

Довідка.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян:

• веде первинний облік бездомних громадян та створює інформаційний банк даних;

• видає посвідчення про взяття на облік за формою, затвердженою Мінпраці;

• сприяє реєстрації переважного місцезнаходження бездомних гормадян відповідно до законодавства;

• здійснює заходи щодо виявлення бездомних громадян, зокрема шляхом спеціалізованої служби соціального патрулювання;

• проводить за бажанням бездомних надає їм інформаційні, правові та інші консультаційні послуги, а також допомогу у відновленні їх документів, майнових і житлових прав, сприяє працевлаштуванню.

У відділенні нічного перебування бездомних громадян Центру безпритульні можуть отримати нічліг, санітарно-гігієнічні послуги, першу медичну допомогу та інші послуги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ