Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30% коштів, виділених з обласного бюджету на книгодрукування, необхідно скеровувати на дитячу книжку — Микола Горинь

У Львівській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму, у роботі якого взяв участь заступник голови обласної ради Микола Горинь — про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
Депутати заслухали звіт начальника управління у справах поліграфії та телерадіопростору ЛОДА Оксана Бойкович про виконання програм книговидання та книгорозповсюдження у Львівській області у 2007 році. В обговоренні цього питання взяли участь працівники бібліотек, видавництв, автори та члени експертної ради.
Оксана Бойкович зокрема повідомила, що минулого року на ці програми було виділено 750 тисяч гривень, за які було видруковано і закуплено 42 найменування книжок. Члени комісії мали низку запитань та зауважень щодо розповсюдження книжок, закуплених за кошти обласного бюджету. Зокрема стурбованість депутатів викликав той факт, що далеко не всі книжкові новинки потрапляють у районні та сільські бібліотеки. Якщо такі випадки і далі повторюватимуться, то депутатська комісія сама визначатиме, куди скеровувати ті книжки.
Працівники обласних, районних, сільських, дитячих та шкільних бібліотек розповіли депутатам, на які саме книжки є великий попит, а їх не вистачає або взагалі немає у бібліотеках.
Заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь зазначив, що 30 відсотків від виділених на книгодрукування з обласного бюджету коштів необхідно скеровувати на дитячу книжку.
Депутати запропонували з метою ефективнішого використання коштів об'єднати в єдину програму програми книгодрукування у сферах культури та освіти.
Після ґрунтовного обговорення цього питання експертна рада, без участі депутатів та запрошених, приступила до аналізу запропонованих видавництвами книжок та відбору тих, які отримають цьогоріч фінансування з обласного бюджету.
Депутати обговорили та затвердили план заходів управління культури і туризму ЛОДА в галузі культури на 2008 рік, який представив заступник начальника відповідного управління Ю. Корчинський.
Заслухавши інформацію начальника управління охорони культурної спадщини В. Івановського, депутати внесли зміни до Програми відзначення пам'яті видатних діячів України (встановлення надгробних пам'ятників, пам'ятних знаків, дощок та ін.), а також історичних та інших подій у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ