Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

31 січня у Львівському апеляційному господарському суді засідання у справі «Експресу»

Завтра, 31 січня, Львівський апеляційний господарський суд розгляне апеляцію у справі газети «Експрес». Про це сьогодні, 30 січня, під час прес-конференції повідомив адвокат Андрій Потинський поновленого судом учасника ТзОВ "Видавнича група "Супердрук"(до зміни назви - ТзОВ "Видавнича група "Експрес") Миколи Зинича.

«Публікація з’явилася тепер, бо ми нарешті через суд наблизилися до поновлення всіх прав», - каже адвокат.

Микола Зинич також повідомив, що редакція газети намагається видати суто корпоративний конфліктміж учасниками ТзОВ за політичний конфлікт з метою сформувати громадську думку, яка вплине на рішення завтрашнього суду.

Він наголосив, що з повагою ставиться до цього видання та до його трудового колективу.

«Це не є політичний конфлікт. З того, про що йдеться у заяві «Експресу», рішення суду жодним чином не перешкоджає діяльності видання, і ніхто немає наміру закривати газету. Я, як громадянин, просто намагаюся захистити свої права через суд. У мене немає жодних конфліктів із жодним журналістом. Я не є членом політичних партій і не маю відношення до влади. Я поза політикою», – сказав Микола Зинич.

За його словами, він прийшов у «Експрес» 13 років тому на запрошеннядля організації виробництва. Тоді, з його слів, йому запропонували купити частку ТзОВ. В 2001 році ця частка статутного фонду становила 10 тис грн. Нині, за словами адвокатаАндріяХотинського, ця частка становить 2 млн 376 тис 400 грн – 22,85%.

Микола Зинич зазначив, що розбіжності почалися, коли в Україну прийшла криза. Учасники ТзОВ начебто мали різні погляди на те, як має розвиватися видавництво далі.

Адвокат стверджує, що його клієнта незаконно усунули від справ та намагалися позбавити його частки, його не запрошували на збори учасників і вносили зміни до статутного фонду без його відома. Відповідно, адвокат стверджує, що суд поновив права його клієнта.

Він додав, що суди визнали незаконними виключення із складу товариства і винесли рішення поновити його попри рішення загальних зборів учасників ТзОВ.

На прес-конференцію прийшли й журналісти газети «Експрес», які й надалі запевняли у тому, що конфлікт лежить у політичній площині. Миколу Зинича звунуватили в тому, що він виконує політичне замовлення. Також повідомили, що напередодні попереднього суду голова Львівської ОДА Михайло Костюк мав розмову із головним редактором газети «Експрес» Ігорем Починком про судовий процес. Окрім того, його звинуватили у тому, що він, працюючи в ТзОВ, зловживав службовим становищем, однак Микола Зинич всі звинувачення відкинув.

Цікаво, що під час заходу виступив чоловік, який відрекомендувався Розманом, а потім сказав, що його частку незаконно продали…, але далі йому слова не дали, бо, мовляв, то не його прес-конференція.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ