Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 березня - День дикої природи

Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
Фото: ДАЗВ
1/4
Як інформує прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження, у 2013 році на сесії Генасамблеї ООН було ухвалено резолюцію про відзначення 3 березня Дня дикої природи.

Сьогодні, Чорнобильський заповідник – місце, де природа може бути собою, та унікальний резервуар дикої флори та фауни, що розвивається за своїми правилами.

"Щиро дякую усім нашим працівникам зони відчуження за їх важливу роботу і турботу про дивовижний та різноманітний світ флори та фауни українського Полісся. Адже, у ХХІ столітті дика природа потребує особливої уваги та захисту", - наголосила Катерина Павлова.

За статистикою Чорнобильського заповідника у зоні відчуження є 46 видів флори, які віднесено до Червоної книги України, 14 видів із Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, 5 видів із Європейського червоного списку та 8 видів із додатку І Бернської конвенції.

Також, на території Чорнобильського заповідника зафіксовано 75 видів представників фауни, які занесені до Червоної книги України, 14 видів до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, 16 видів до Європейського червоного списку, 179 видів, що входять до додатків ІІ і ІІІ Бернської конвенції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ