Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 травня 2006 року ЗОКу виповнюється 60 років

3 травня 2006 року виповнюється 60 років з дня створення Західного оперативного командування — про це «Гал-info» повідомили в прес-центрі ЗОКу. З нагоди цього ювілею керівництво ЗОКу планує провести низку урочистостей, зустрічі з ветеранами округу, видання історико-документальної книги.
Наразі триває активний збір матеріалів та підготовка історичного нарису — «Західне оперативне командування — 60 років солдатської слави. Український період».
У книзі планується висвітлити історичні події, котрі відбувались в одному з найвідоміших військових об’єднань. Будуть окреслені етапи реформування військ в період створення сучасних Збройних Сил України. Окремі сторінки розповідатимуть про участь наших військовослужбовців в міжнародних навчаннях різних рівнів, що проходили на Яворівському, Закарпатському, Рівненському, Чернівецькому полігонах ЗОКу.
Читачі дізнаються як розпочиналося налагодження військового співробітництва з державами світ, хто стояв у його першоджерел. Чимало інформації і про повсякденну діяльність військ, основні події, заходи, що відбувались на теренах оперативного командування та за його межами. В історичному нарисі згадають прізвища військовослужбовців, котрі зробили вагомий внесок у розвиток сучасного оперативного командування, відзначились своєю особистою мужністю, гідністю, офіцерською честю та професіоналізмом.
З метою якісної та всебічної підготовки історико-документальної книги командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант  Михайло Куцин ухвалив рішення щодо створення редакційної колегії на чолі з заступником командувача військ з гуманітарних питань генерал-майором Віктором Омельченком.
Керівництво ЗОКу звертається з проханням до військовослужбовців, ветеранів надати для книги цікаві документи, фотографії з особистих альбомів, що належать до українського періоду діяльності з’єднань та частин, для більш повного та правдивого відображення історії Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ