Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

4 тисячі платників податків подають звітність в електронному вигляді

Станом на 11 грудня 2006 року вже уклали договори про електронне подання податкової звітності, податкових накладних та Реєстрів податкових накладних в електронному вигляді більше 4 тисяч платників, з яких 2516 платників податків уже фактично надсилають податкову звітність в електронному вигляді, а 141 платник, крім цього, надсилає Реєстри виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді.
Про це «Гал-info» повідомили в Департаменті податку на додану вартість ДПА України.
Державною податковою адміністрацією України розроблено систему подання, приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності та реєстрів податкових накладних платників податків в електронному вигляді, яка дозволяє платникам податків формувати та передавати до органів ДПС податкову звітність та реєстри отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді.
Крім того, як повідомляє ДПА, придбано ліцензію на право використання криптографічних бібліотек та розроблено програмне забезпечення накладання електронного цифрового підпису та шифрування файлів податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних.
Програмне забезпечення безкоштовно передається платнику у податковій інспекції за місцем перебування на податковому обліку або отримується на веб-сайті ДПА України. Крім того, фахівці ДПІ надають необхідну допомогу платникам – проводять консультації з питань практичного впровадження і використання електронної звітності.
З великих корпорацій виявили зацікавленість у запровадженні такої системи і погодились подавати податкову звітність в електронному вигляді ЗАТ "Група НОРД" та ЗАТ "АТ Каргіл".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ