Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

57% українців за вступ до Європейського Союзу

У жовтні минулого року приєднання України до Європейського Союзу підтримували 51% респондентів і не підтримували 33%, то вже у квітні баланс змінився як 52% на 29%, а у вересні склав 57% на 28%. Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Дещо покращилось  ставлення і до НАТО. Якщо у жовтні минулого року 69% виступали проти вступу України до Альянсу і лише 22% - за, то у вересні баланс змінився і становить 63% на 26%.  Вступ України до НАТО досі не підтримує жоден з виборців КПУ і лише 7% виборців Партії регіонів, проте зміни відбулися серед виборців опозиційних політичних сил.   

Цікаво, що з  березня 2010 року зросла як кількість  прибічників продовження перебування Чорноморського Флоту в Україні(з 41 до 46%), так і противників цього рішення (з 38  до 41%). Кількість прихильників цього рішення зросла передусім на Півдні, зменшилась на Заході.

Ідею скасування указу Президента В.Ющенка щодо присвоєння С.Бандері звання Герой України як і в березні цього року підтримують 53% опитаних, а от число противників цього рішення зросло з 28 до 31% - це ще одне підтвердження загострення ідеологічних маркерів на Заході.

Напередодні президентських виборів  у жовтні 2009 року утворення єдиної держави з Росієюта Білоруссю підтримували 67% і не підтримували 24%, то у квітні та вересні 2010 року зафіксовано паритет «за» і «проти» на рівні 44% на 44% та 45% на 45% відповідно.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

Терміни проведення дослідження: 9 – 16 вересня 2010 р.

Розподіл  областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Ів.-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ