Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

60 днів Зеленського - блогер проаналізував роботу президента

Відомий блогер Марк Савчук зробив аналіз 60 днів роботи Зеленського на посаді Глави держави. Висновок невтішний - за 2 місяці Зеленський так і не почав виконувати своїх популістських обіцянок - не зламав старих схем, не посадив олігархів та не знизив тарифи. Його оточення неодноразово потрапляло в скандали та робило неоднозначні заяви. Детальніше читайте в матеріалі Савчука з ресурсу site.ua.

Що відбувалося з самим Зеленським, його партією та його оточенням останні 60 днів

День 0 (20.05.2019)

Ще до інавгурації в країну повернувся олігарх Коломойський і Портнов (заст. голови АП Януковича). Всі скаржаться на Порошенка, що він не провів деолігархізацію, але чомусь Коломойський і Портнов приїхали в Україну відразу після перемоги Зеленського на виборах. До цього вони відверто заявляли, що якщо приїдуть, то "їх посадять".

День 1 (21.05.2019)

Зеленський призначає колишнього адвоката Коломойського – Андрія Богдана – головою АП. Крім роботи на Коломойського, Богдан ще й потрапляє під люстрацію, адже працював в уряді Азарова. "Нові люди" виявилися старими людьми з команди Януковича.
Начальник СБУ часів Януковича Валерій Хорошковський повертається в Україну.

Давній друг Зеленського і партнер по бізнесу Сергій Шефір стає першим помічником президента. В інтерв'ю Сергій Шефір заявив, що президент Зеленський вийшов із бізнесу, але отримає свою частку назад через п'ять років. На питання "кому саме Зеленський передав частку в бізнесі?", Шефір відповів: "Або мені, або моєму братові, я не пам'ятаю". Так, це цитата. Ще раз нагадаємо, Сергій Шефір – перший помічник президента.

День 2 (22.05.2019)

Президент Зеленський призначає свого "друга дитинства" – Івана Баканова (і колегу з "95 кварталу") – першим заступником голови СБУ. А оскільки глави СБУ в нас немає, першим заступником де-факто стає "в. о. глави СБУ ". Як довго де-факто "друг дитинства" Баканов буде рулити СБУ, ніхто не знає.

Йдемо далі. Під час своєї інавгураційної промови Зеленський сказав, що вибори повинні проходити за відкритими списками. Запам'ятали.

21 травня Зеленський зустрічається з главами фракцій парламенту, щоб обговорити новий законопроєкт щодо виборів до Верховної Ради.

Основні тези такі:

  • зниження прохідного бар'єру до 3%;
  • скасування мажоритарки;
  • закриті списки (залишаються!).

Зеленський екстрено скликає Верховну Раду 22 травня, щоби внести зміни в закон про вибори народних депутатів:

  1. За годину до засідання самого законопроєкту – ще немає. Про це говорить заступник голови БПП Олексій Гончаренко.
  2. Законопроєкт приносять, його реєструють, але Парубій не вносить його до порядку денного і закриває засідання.
  3. Зеленський пригорає у Facebook: "Старі політики обрали стару систему".
  4. Стефанчук (представник президента у ВР): "Учора під час зустрічі було досягнуто компромісу, який сьогодні був "внесений у зал".
  5. Андрій Богдан сказав, що лідери фракції обіцяли проголосувати за цей законопроєкт (23.05.2019).
  6. Спікер ВР, Андрій Парубій – "ніякого консенсусу не було" (27.05.2019).
  7. Пізніше, 30.05.2019, була опублікована стенограма зустрічі Зеленського з главами фракцій. Парубій мав рацію, Стефанчук і Богдан – збрехали.

День 3 (23.05.2019)

Не минуло й трьох днів, як на сайті Адміністрації Президента була зареєстрована петиція за відставку Володимира Зеленського. Петиція побила рекорди як за швидкістю з якою було набрано 25 тис. підписів, так і за загальною кількістю підписів, зібраних однієї петицією (більше 60 тис.). Глава АП Андрій Богдан назвав петицію за відставку президента – "жартом".

У той же день Андрій Богдан в інтерв'ю сказав що "Майдан – це негативне явище".

Представник команди президента Денис Монастирський: "Команда нового президента не має компетенції, щоб розслідувати справи Майдану, а отже, не може їх узяти під свій контроль" (після слів Богдана – не дивно).

День 4 (24.05.2019)

Один із головних регіоналів Сергій Льовочкін заявив: "Фірташ симпатизує Зеленському, як і всі ми". З огляду на той факт, що під час інавгураційної промови Зеленського, коли останній заявив, що розпускає Верховну Раду, регіонали схопилися зі стільців і аплодували стоячи. Це можна побачити на відео.

"Яндекс" купив права на показ серіалу "Свати" в Росії. До цього Зеленський говорив, що бізнес у РФ не веде, і що у нього взагалі немає ніяких компаній або контрактів у РФ. Як з'ясували журналісти програми "Схеми" – це брехня.

День 5 (25.05.2019)

У Рівному двох учасників мітингу за імпічмент Зеленського забрали в поліцію і склали адмінпротоколи.

На сайті президента України з'явилася петиція за відставку глави АП Андрія Богдана. Вона зібрала 25 тис. підписів за два дні (разом > 33 тис. підписів).

День 6 (26.05.2019)

Наступного дня, після акції в Рівному, Зеленський пише пост у Facebook, де говорить, що "ніякого затримання не було". У коментарі приходить затримана дівчина з акції й пише, що арешт таки був. Від Зеленського – 0 реакції на свою брехню.

День 7 (27.05.2019)

Юзик (колега Зеленського по "Кварталу") йде на вибори по мажоритарці в Кривому Розі. Олександр Корнієнко, керівник передвиборного штабу парті "Слуга народу" так описує Юзика: "Юзик – ефективний менеджер і політичний лідер".

День 8 (28.05.2019)

Глава Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк "втратив" сервери. Вся команда Зеленського репостила цю новину. Через тиждень сама АП пише, що сервери нікуди не пропадали.

В цей же день Данилюк окреслив головні завдання РНБО, не згадавши Донбас і Крим.

Зеленський повернув громадянство Саакашвілі, порушивши при цьому Закон ("Про Громадянство України" ст. 10 ч. 5).

День 9 (29.05.2019)

По дорозі до Львова, на зустріч із сім'ями загиблих шахтарів, Зеленський робить фоточку із шаурмою, де посміхається. Дивний настрій.

День 10 (30.05.2019)

Депутат від "Народного фронту" Юрій Савчук (підконтрольний Коломойському), подає в суд на першого заступника голови Національного банку – Катерину Рожкову, і просить суд її звільнити.

День 11 (31.05.2019)

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель: "Пінчук просто підвозить Кучму до АП".

День 12 (01.06.2019)

Зеленський вирішив розширити АП, хоча перед цим заявляли, що будуть скорочувати штат.

День 13 (02.06.2019)

Видихнули.

День 14 (03.06.2019)

Зеленський дає Баканову (главі СБУ) два тижні, щоби розібратися з контрабандою (час пішов).

День 15 (04.06.2019)

СБУ відмовилася показувати декларацію Баканова.

Перша пресконференція Зеленського в Брюсселі. Відповіді Зеленського на рівні ПТУшніка, який прийшов на іспит п'яним.

День 16 (05.06.2019)

Операція ze_merge. Facebook-сторінка АП зливається зі сторінкою "За Зеленського", щоби "збалансувати настрої в коментарях".

Кучма запропонував "не стріляти у відповідь".

Зеленський поцупив промову Порошенка. У відповідь прес-служба Зеленського назвала це "диверсією Порошенка".

День 17 (06.06.2019)

Конституційний Суд України обмежив повноваження НАБУ за судовим позовом від Коломойського. (Від Зеленського – нуль реакції).

День 18 (07.06.2019)

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель заявила що "українські військові стріляють у цивільних".

Після обстрілу сепаратистами Офіс президента України, скорочено ОПУ (так тепер називають АП), заявляє: "Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами". Ага, тобто ДО ЦЬОГО російська сторона їх не контролювала, це вони самі наші війська обстрілюють. Неслухняні які, айяйяй!

День 19 (08.06.2019)

Вдихнули.

День 20 (09.06.2019)

За Конституцією, президент – безпартійний. Але це не заважає Зеленському голосувати на з'їзді партії.

День 21 (10.06.2019)

Юлія Мендель не розуміє, чому Луценко не мочить Бойка і Медведчука за поїздки в Москву.

Відповідь від ГПУ: "Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтею про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої знаходиться в прямому підпорядкуванні президента України."

Як завжди, Мендель нічого не розуміє. Не вперше вже.

День 22 (11.06.2019)

Свіженький глава Служби зовнішньої розвідки України нагороджений медаллю від ФСБ.

День 23 (12.06.2019)

Дружина глави СБУ – громадянка РФ зі "стійкою по-русски позіцією", як передає нам прес-служба СБУ. Щось дуже багато у нас зв'язків із РФ у нашій розвідці, вам не здається?

Зеленський не обіцяв зниження тарифів, це він так пожартував, сказав в інтерв'ю Андрій Герус (представник Зеленського в Кабміні).

У партії "Слуга народу" фактично підтвердили продаж партійних місць. Глава партії Разумков сказав: "Якщо десь в областях діти лейтенанта Шмідта брали гроші за потрапляння в список, ми за це не готові відповідати. Чув, ціна коливається від 200 тисяч доларів до 6 млн доларів".

День 24 (13.06.2019)

Коломойський через Баришівський суд намагається виштовхнути лоукостер SkyUp з українського ринку. Реакції від АП – 0 (як і завжди, коли справа стосується Коломойського. Порошенка ж Зеленський лає регулярно. Цікаво, як він розрізняє, яку корупцію лаяти можна, а яку ні?)

День 25 (14.06.2019)

Видихнули.

День 26 (15.06.2019)

Візит Зеленського в Маріуполь. Жителів не пустили до Зеленського, військових – до Маріуполя.

День 27 (16.06.2019)

Вдихнули.

День 28 (17.06.2019)

Пройшло "два тижні" для СБУ, які дав Зеленський Баканову, щоб "розібратися з контрабандою". Контрабанда як була, так і залишилася.
"Жінки – це наш бренд", – сказав Зеленський під час візиту до Франції. А в списках партії "Слуга народу" знайшли громадянина РФ.

День 29 (18.06.2019)

Видихнули.

День 30 (19.06.2019)

Міністерство оборони спростувало СВОЄ ж повідомлення про призов по мобілізації Володимира Зеленського у 2014-2015 роках.

День 31 (20.06.2019)

Зеленський сказав, що Ахметов, Пінчук і Коломойський фінансуватимуть відновлення Донбасу. Читайте, як на це відповів Коломойський на наступний день.

ПНВК "не на часі", незважаючи на те, що Зеленський обіцяв закон у своїй передвиборчій програмі.

День 32 (21.06.2019)

На запитання журналістів "Чи знаєте ви, що президент Зеленський сказав, що ви будете вкладати гроші у відновлення Донбасу?" Коломойський відповідає, що у нього заморожені кошти, і йому доступні тільки 20 тис. фунтів на тиждень. Отже з того, що залишиться, він може "пофарбувати ларьок або два". Добре так нагнули олігархів, ага.

День 33 (22.06.2019)

Суд дозволив Онищенку балотуватися до ВР. Встановлено, що він НЕ втік з України, а знаходився за кордоном "у статусі вершника".

День 34 (23.06.2019)

Офіси партій "Слуга народу" та "За життя" зареєстровані за однією адресою в Миколаєві.

День 35 (24.06.2019)

Програма "Схеми" випускає розслідування, де розповідають, як глава АП Андрій Богдан допомагав своїм клієнтам банкрутити компанії, щоб не віддавати борги банкам. Яка талановита і добропорядна людина.

Тур партії "Слуга народу" ВИПАДКОВО збігся з туром "95 кварталу". І це, звичайно ж, не агітація.

Організатор людей на антимайдані йде по мажоритарці від партії "Слуга народу". Там узагалі збірна солянка, що не дивно, коли партія барижить місцями.

День 36 (25.06.2019)

Не минуло і 12 годин, як з'явилася реакція Зеленського на повернення Росії в ПАРЄ. Зеленський не відповів, чому не поїхав до ПАРЄ, щоб бути там під час голосування (хоча в пості написано "шкода, що наші Європейські партнери нас не почули"). Так як же вони вас почують, якщо вас там немає?

День 37 (26.06.2019)

Зеленський призначив вісім губернаторів різного ступеня зашкварності (детально читати за посиланням).

Суд визнав винною активістку, яка влаштувала мітинг за імпічмент Зе. Хоча, як ми пам'ятаємо, раніше Зеленський у Facebook писав, що навіть не було затримання.

Ірина Геращенко пише пост, де розповідає про бездіяльність Зеленського щодо роботи в ПАРЄ. На зовнішню політику тупо забили.

День 38 (27.06.2019)

Звільнення найефективнішого губернатора України – Валентина Резніченка (який збільшив бюджет області в 20 разів за час своєї роботи в Дніпро ОДА).

Далі – скандал між МЗС та Офісом президента України:

  1. РФ виступає з пропозицією звільнити наших моряків, і "засудити їх в Україні".
  2. Глава МЗС Клімкін відповідає РФ відмовою. Оскільки згодою з умовами РФ фактично б визнавало Крим російським. Деталі тут.
  3. Далі Зеленський пригорає, що "без нього" Клімкін вирішив відповісти Кремлю, і каже, що дії Клімкіна ставлять під загрозу звільнення моряків.
  4. Курт Волкер пише пост про те, що Український МЗС і Клімкін мали рацію, а РФ хотіли обдурити Україну.

День 39 (28.06.2019)

Силовик часів Януковича Анатолій Калюжняк, який під час Майдану говорив "я плюю на ваші могили" (в сторону протестуючих) тепер призначений на посаду голови відділу К в СБУ. Ця людина потрапляє під люстрацію + він віддавав наказ на штурм Майдану. Несемо!

День 40 (29.06.2019)

Призначений Зеленським секретар Нацради з інвестицій (Давид Арахамія) шукає нового керівника Миколаївської області у Facebook. По-перше, з якого дива людина, яка займається інвестиціями, працює ейчаром у президента, по-друге, "шукає у фб". Потім, якщо людина виявиться поганою (як мер Миколаєва Олександр Сенкевич, за якого раніше активно агітував той же самий Давид Арахамія) – то просто розведуть руками і скажуть "ейчари погані". Це безвідповідально.

Мажоритарник від "Слуги народу" Куницький визнає, що має ізраїльський паспорт. Пізніше Зеленський говорить, що "якщо є ізраїльський паспорт, то у виборах брати участь не буде".

Під час своєї презентації Куницький сказав "на Україні", його поправили "не "на", а "в"", але на що Куницький відповів "ой ой ой". Партія "Слуга народу" захищає Куницького, він таки піде на вибори. Тобто Зеленський в черговий раз дав брехливу обіцянку.

День 41 (30.06.2019)

Юзик і ко – по мажоритарці, крім Юзика, йде половина його сім'ї. Прям Балога на максималці.

День 42 (01.07.2019)

Зашкварне інтерв'ю Богдана (перли зібрав у пості Шрайк).

День 43 (02.07.2019)

Кримінальну справу проти сірого кардинала Януковича Юрія Іванющенка закрито.

Суд зобов'язує ЦВК допустити Шарія та Клюєва на участь у парламентських виборах. Справжнісіньке свято в команді регіоналів.

День 44 (03.07.2019)

Серед зе_агітаторов є неповнолітні.

День 45 (04.07.2019)

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель відмовилася давати свідчення в Генеральній прокуратурі стосовно своєї фрази "ВСУ обстрілює цивільних". Офіс президента України також послав ГПУ подалі з цього ж питання. Виявляється, ці питання "політично мотивовані". Ну, тобто ви зрозуміли, так? Буде незручне запитання – це політично мотивоване питання.

Журналісти ставлять запитання ОПУ: "Хто веде переговори з РФ щодо газу?". ОПУ відповідає: "Ми вам не скажемо" (це порушення закону "Про доступ до публічної інформації").

Кум Медведчука у списках "Слуги народу". Нові обличчя так і пруть із Росії.

День 46 (05.07.2019)

Вдихнули.

День 47 (06.07.2019)

Зеленський говорить "я нічого не можу зробити" – щодо "Північного Потоку-2" – справжній лідер.

Пізніше на зустрічі з митниками Зеленський сказав "у нас буде своя прокуратура". Ось у це я дуже вірю. Всіх кого "треба" – посадять. А Коломойський буде спокійно дерибанити наші гроші.

День 48 (07.07.2019)

  1. СБУ заявила, що знайшла корупційну схему, яку кришував один із віцепрем'єрів #команда_Гройсмана.
  2. Через кілька годин із сайту СБУ ПРОПАДАЄ прес-реліз про цю новину. Ідіть подивіться на сайт СБУ, новини там немає.
  3. Потім глава партії "Слуга народу" Дмитро Розумков, викочує тезу, що Гройсман може очолити уряд після виборів.

СБУ, зібране з "друзів дитинства", по-іншому працювати і не буде.

День 49 (08.07.2019)

Реакція Зеленського на телеміст. Безглузда гра на емоціях виборців. Каже: "Нас хочуть посварити". Ні, Володимире Олександровичу, нас хочуть завоювати. Тому ваша пропозиція до Путіна "треба поговорити" – це прояв слабкості перед ворогом.

День 50 (09.07.2019)

Разумков: "Я буду розмовляти російською, поки є окуповані Крим і Донбас". Це порушення закону "Про забезпечення Функціонування української мови як державної", який вступив в силу 16.07.2019.

Зеленський допускає можливість заповнення документів російською мовою на Донбасі.

Зеленський відмовляється від проведення параду з використанням військової техніки на День Незалежності. Каже, що гроші роздадуть військовим.

День 51 (10.07.2019)

Глава Донецької ОДА Кириленко вирішив оглянути передову на фронті і не попередив штаб ООС (пізніше це підтвердив і сам штаб). Група губернатора була обстріляна сепаратистами. Один поранений, один загинув. За таку недбалість, ясна річ, Кириленко відповідальності не поніс.

Зеленський виганяє секретаря Бориспільської міськради. Справжнісінький совок, охорона президента ФІЗИЧНО виганяє чиновників на вулицю. Це незаконно, і є показухою чистої води.

День 52 (11.07.2019)

Портнов пропонує нову люстрацію, яку тут же підтримує Зеленський. Тобто заступники голови АП Януковича є джерелом натхнення для Зеленського в плані, яку люстрацію проводити.

Реакція G7 на нову люстрацію – порівнювати 2014-2019 і режим Януковича – це помилка. У Коломойського і Портнова інше бачення ситуації.

Головний редактор RT: "при Зеленському у нас з Україною ще щось людське може бути".

День 53 (12.07.2019)

Глава ОПУ Андрій Богдан у телефонній розмові попросив мера Києва Володимира Кличка заплатити за трамваї і поміняти умови тендерів. Ось відео. Природно, це не входить у його повноваження. Добре, що він Кличку ще не пояснив, як дружині в ліжку догоджати.

День 54 (13.07.2019)

У Чорне море тепер можна зливати все, що завгодно. В Одесі Зеленський попросив зупинити ВСІ перевірки кораблів і портів "як мінімум на два місяці". Коли еколог йому сказав, що це вб'є екологію Чорного моря, Зеленський йому відповів: море і так брудне. Це просто лютий треш.

День 55 (14.07.2019)

ДТП із вини кортежу президента.

У Києва буде свій сірий кардинал від Зеленського (Андрій Вавриш – забудовник).

День 56 (15.07.2019)

Разумков заявляє, що питання декомунізації потрібно винести на референдум.

Суд зняв арешт із понад 400 об'єктів нерухомості Коломойського (як видно, Коломойський після повернення дуже швидко повертає втрачене. Це факт. Реакції від Зеленського – 0).

Новий сезон "Слуги народу" (серіалу), пряма агітація під вибори.

День 57 (16.07.2019)

У Зеленського допускають дострокові місцеві вибори. Але справа в тому, що НАВІТЬ ЯКЩО їх проведуть, наступні місцеві вибори ВСЕ ОДНО пройдуть у 2020-му році. Тобто проводити дострокові місцеві вибори – це ідіотизм.

Заступник голови ОПУ Олексій Гончарук запостив фото, де говорить про те, що перед Офісом президента "з'явилися велосипеди – країна змінюється". Йому в коментарях кажуть, що ці велосипеди поставили ще при Порошенку.

СБУ заявила, що не бачить ознак втручання РФ у вибори в Україні.

День 58 (17.07.2019)

"Докажіть, що ви – українка", – так Зеленський звернувся до глави Миколаївської облради.

Відсутність будь-якої реакції від ОПУ на річницю MH17.

"Усі партнери України були проти моєї розмови з Путінім", – Зеленський поговорив із Путіним один на один, залишився в подиві, чому західні партнери його не підтримували в цьому. А потім ми дивуємося, чому зовнішня політика йде лісом. Нею просто не цікавляться.

Поліція заарештувала пенсіонера за те, що роздавав на вулиці газети з агіткою з карикатурою на Зеленського.

Вугільна галузь змінила наглядача. Тепер там заправляє не людина Кононенка, а людина Коломойського.

Зеленський в інтерв'ю: "Якщо ти хочеш закінчити війну, ти її закінчиш". Раніше ж глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков говорив що "війна – це тривалий процес". Як бачимо, в команді президента хто що хоче, те й говорить.
VoxUkraine робить дослідження ботів на сторінках українських політиків. У Зеленського найбільша кількість активних ботів.

День 59 (18.07.2019)

Суд дозволив регіоналу Онищенку балотуватися в Раду (знову).

Домовленість про "режим тиші" на Донбасі вперше забороняє будь-який вогонь.

День 60 (19.07.2019)

На лівому березі виходить інтерв'ю Соні Кошкіної і першого помічника президента – Сергія Шефіра.

Кілька шматочків цього інтерв'ю:

"С. К .: Кого такого нормального у нас переслідують?

Хоча б Добронравова, якого я знаю особисто.

С. К .: Те, що Федір Добронравов їздить до Криму, це в порядку речей?

Дуже багато людей їздили в Крим. Але він мені розповідав, як його спровокували.

С. К .: Хто провокував?

Якісь журналісти підходили з питанням: "Як ви там? Крим – це Україна?"

Довідка: Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

"С. К .: Якщо людина порушувала українське законодавство і перетинала кордон із Кримом із боку Керченського мосту або авіасполученням із РФ, це треба спускати з рахунків?

У нас не тільки гібридна війна, а якесь гібридне відчуття прав людини. Дуже багато людей, які туди поїхали, навіть не знали, що так перетинати кордон незаконно.

С. К .: Що значить "не знали"?! Чи не знали, що йде війна, що це заборонено українським законодавством, що Крим український?

Якщо у нас йде війна, то як же українці туди їздять?

С. К .: Чи мають право в'їжджати в Крим з боку материкової України?

Ми зараз говоримо не про закон, а про інше – меседжі. Так, я вважаю, що припиняти спілкування нормальних людей між собою не можна".

Пізніше в інтерв'ю,Сергій Шефір сказав, що керівники Офісу президента України не покажуть свої декларації. (Цитата: "Але, якщо ми не зобов'язані, чому повинні це робити? Заповнення декларації – досить складний процес").

РАНІШЕ заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка стверджував, що "співробітники АП покажуть свої декларації".

На демонстрації модульного житла для військових Зеленський різко відштовхнув від себе міністра оборони Степана Полторака.

Кандидат від партії "Слуга народу" Тетяна Грищенко не впевнена, що люди, які воюють на Сході України, – це сепаратисти: "А вони сепаратисти? А ви дійсно знаєте, що вони воювали з українцями? ".

Протягом останніх трьох років Тетяна офіційно не працювала. Але журналісти знайшли інформацію, що вона працювала нянькою. Відповідно, вона працювала, не сплачуючи податки. Журналісти поставили їй питання: "Ви вважаєте це нормальним, що люди працюють і не платять податків", на що Тетяна відповіла: "А ви як думаєте?".

У партії "Слуга народу" найбільша кількість фінансово-промислових груп.

"Нерідко ці компанії входять у фінансово-промислові групи. Всього аналітики нарахували 35 груп, причетних до майбутніх нардепів. Найбільше – аж 11 – їх виявилося у кандидатів від "Слуги народу" ("Приват", "Квартал 95", група сім'ї Стефанчуків, сім'ї Редуц т. ін.)", – йдеться в дослідженні.

Висновок:

А висновок дуже простий. Повна брехня, зустрічі з олігархами, відсутність прозорості процесів у роботі, страхітливий рівень некомпетентності.

Ніякого дива не сталося. Нова влада така ж, як і стара, тільки у них набагато більше регіоналів у команді і цілковита відсутність компетентних чиновників.

Дві групи, які значно посилили свої позиції після всього цього цирку, – це регіонали і Коломойський. І ми самі зробили їм цей подарунок. Своїми ручками ... на виборах.

Site.ua / Mark Savchuk

Переклад: 5 канал


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ