Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

6 січня народився автор вірша "Любіть Україну"

6 січня ми відзначаємо річницю від дня народження співця України, поета Володимира Сосюри, автора безсмертного вірша «Любіть Україну». Про це нагадують у Львівській крайовій організації Української партії.

Поет-патріот, Володимир Сосюра зі зброєю в руках захищав свою Вітчизну – оспівану ним Україну – спочатку у рядах Петлюрівської армії, потім як військовий кореспондент у часи Другої світової війни. Заклик поета любити Україну – це велика любов, це справжній патріотизм поета. В. Сосюра звертається насамперед до молоді, оскільки майбутнє України пов'язане з долею молодого покоління, і від того, наскільки щиро воно любитиме Україну, залежатиме її доля. Про вірш Сосюри “Любіть Україну” компартійна газета “Правда” свого часу писала, що під ним підписалися б і Петлюра та Бандера, а поет -націоналіст, який пише про Україну поза часом і простором.Володимир Сосюра після усіх тих нападів та звинувачень чекав на арешт, та після смерті Сталіна і розстрілу Берії провидіння захистило його, хоча в ГУЛАГу за нього відсиділа заручником його дружина.

Вірш "Любіть Україну" із захопленням читали, вивчали, переписували усі шанувальники творчості Володимира Сосюри. Так любити Україну і писати можна тільки маючи палке, любляче серце і чисту душу. А патріотична творчість поета актуальна і сьогодні, коли певні владні кола знову намагаються позбавити Україну омріяної віками свободи і незалежності, намагаючись втягнути у нові «митні» та «євразійські союзи», - наголошують у Львівській крайовій організації Української партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ